Vidal: “Castelló serà l'epicentre de la família”

Guardar

El concejal de Familia e Infancia, Alberto Vidal
El concejal de Familia e Infancia, Alberto Vidal
El regidor de Família i Infància, Alberto Vidal, ha presentat la programació del I Festival de la Família, que tindrà lloc en el Menador i en la plaça Hort Sogueros el pròxim 18 de maig. "Amb esta iniciativa volem destacar el paper fonamental de la família en la societat i situar-la en el centre de les polítiques públiques municipals", ha indicat l'edil.Vidal ha explicat que "esta jornada serà una oportunitat perquè les famílies gaudisquen juntes i passen un dia agradable en un ambient de formació". L'edil també ha indicat que "les accions que es duran a terme aniran en la línia de ressaltar que la família és el primer espai on s'aprenen valors fonamentals com el respecte, la responsabilitat o la solidaritat, els quals són fonamentals en diversos àmbits educatius i socials".Amb l'objectiu de fomentar la participació de totes les famílies de Castelló, des de la regidoria de Família i infància s'han preparat una sèrie d'activitats dinàmiques i educatives que abasten des de tallers interactius fins a xarrades formatives impartides per experts relacionades amb l'àmbit familiar. A més, s'han coordinat espais de recreació i entreteniment per a totes les edats, promovent així la integració i l'enfortiment de la família com a pilar fonamental de la societat.La jornada ha sigut organitzada en col·laboració amb la Xarxa Europea Family Friendly, una iniciativa de la European Large Familian Confederation per a promocionar les ciutats seleccionades per l'excel·lència de les seues polítiques de suport a les famílies. Cal recordar que al febrer Castelló es va convertir en la primera capital de província d'Espanya a entrar en esta xarxa gràcies al treball dut a terme per la regidoria de Família i Infància creada l'agost de 2023 amb l'arribada del nou govern.

Ponències i taules redones

La jornada donarà principi a les 9.45 i s'aniran succeint activitats simultanieges en el Menador i en la plaça Hort Sogueros. Al Menador se celebraran durant tot el matí de manera successiva tres ponències, dues taules redones i dues presentacions de projectes, tot elles de la mà d'experts i professionals que treballen en l'àmbit familiar i que tractaran diferents enfocaments de temàtiques relacionades amb la família i tots els seus àmbits.

Escenari central

En la plaça Hort Sogueros hi haurà un escenari en el qual tindran lloc diferents representacions al llarg del matí. A les 10.00 hores l'associació cultural Caudiel representarà un sketch sota el títol 'Charlie i la fàbrica de xocolate'; i a les 11.00 hores tindrà lloc una actuació de màgia i humor.A les 12.00 hores arribarà el moment central de l'acte en el qual es llegirà el Manifest en Defensa de la Família. L'edil ha indicat que esta lectura servirà per a posar en valor que "és una tasca important de les institucions reconéixer el paper de la família com un dels pilars fonamentals de la societat i un dels principals eixos de la política municipal".Després tindran lloc tres actuacions musicals. La primera d'elles serà a càrrec del grup Tetuan 14 i Music Boxs, coordinats a través de la regidoria de Joventut. A continuació, serà el torn de l'actuació musical a càrrec del Temple Cristià la Bella i, finalment, tindrà lloc la interpretació del Coral Castalia a través de la regidoria de Gent Gran.

Espai per a entitats

D'altra banda, també en la plaça Hort Sogueros, s'habilitarà un espai en el qual les diferents associacions assistents posaran les seues taules informatives per a donar a conéixer les iniciatives que duen a terme. En este mateix espai hi haurà una taula en la qual es repartirà fruita, aigua i dolços variats amb l'objectiu d'amenitzar la jornada i que estarà coordinada pel Gremi de Forners.De la mà de l'associació FANUCAS, en este espai tindran lloc diferents activitats com un taller de teatre i polseres, contacontes, pintacares o jocs amb globus, entre altres, en les quals podran gaudir els més xicotets. L'edil també ha destacat que hi haurà un servici de guarderia des del començament fins al final de l'acte.

Més de 20 entitats

La jornada comptarà amb la participació de més de 20 ens socials i religiosos de Castelló. En este sentit, el regidor ha explicat que "hem volgut involucrar a diverses entitats de Castelló que tenen relació amb la difusió dels valors en l'àmbit familiar per a donar-los tot el suport i difusió possible i poder intercanviar idees que ajuden a continuar defenent a la família des de l'àmbit municipal".Les entitats que assistiran són provida Castelló, ANEFAM (Associació Per a l'Atenció de les Necessitats de Famílies i Majors de la Comunitat Valenciana), Creu Roja Castelló, Fundació Iniciativa Social, Síndrome Down Castelló, Càritas, Ilewasi, SPAM (Servei Psicopedagògic d'Atenció al Menor), Associació Cultural Caudiel, Fundació Amigó, AVAF (Associació de Voluntaris d'Acolliment Familiar), AVAFAM (Associació Valenciana de Famílies Nombroses), APNAC (Associació de Pares de Persones amb Autisme de Castelló), Creu Roja, FANUCAS (Famílies Nombroses de Castelló), Fundació Salut Comunitat, Col·legi Oficial d'Educadors Socials, *PADAHCAS (Associació de Pares d'Afectats per TDA-H de Castelló), Monofamilias, Policia-Comunica Jove, Delegació de Família i Vida de la Diòcesi Segorbe-Castelló, Església Evangèlica Temple Cristià la Bella, Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, Església Evangèlica Vida Nova i El Cau.
Destacats