Almassora ofereix 10.000 euros per fanecada als propietaris de sòl en la futura pantalla verda

El consistori ha reunit quasi 50 convidats per a detallar el procés de compra-venda

Almassora ofereix 10.000 euros per fanecada als propietaris de sòl en la futura pantalla verda
15/07/2021 -

La taxació tècnica dels terrenys situats en la superfície afectada per la pròxima construcció de la pantalla verda al costat del polígon del Serrallo xifra en 10.000 euros el preu de cada fanecada de sòl en la zona rústica, qualificada com no urbanitzable dotacional parc públic. L’aula de formació de l’Ajuntament d’Almassora ha servit d’escenari per a la reunió amb els propietaris de parcel·les en aquesta zona nord de la costa local.

L’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, han detallat el procés de compra-venda que el consistori vol dur a terme després dels mesuraments de l’equip tècnic d’Urbanisme per a adquirir els terrenys i executar el parc públic per a minimitzar sorolls i altres molèsties procedents de la indústria pesada.
La trobada es produeix després de conéixer la valoració tècnica dels 73.404,86 metres quadrats de superfície necessària per a alçar la pantalla verda enfront del polígon industrial.

En total, es tracta de 52 parcel·les de terreny. Els mesuraments dels tècnics, segons els barems de la normativa vigent, apunten a un preu aproximat de 12 euros per metre quadrat. Al marge d’aqueix cost, l’Ajuntament afegirà el preu de qualsevol element situat dins de cada parcel·la, ja siga producció, algun tipus de construcció/caseta d’horta o qualsevol altre.

La invitació cursada a través de cartes i trucades telefòniques a les persones afectades ha permés celebrar una reunió conjunta amb els propietaris de sòl entre la zona urbana i la séquia Mitgera, qualificats en el Pla General d’Ordenació Urbana de l’any 1998 com a parc públic.

Posteriorment, l’equip tècnic mantindrà trobades privades amb cadascun dels amos de terrenys a fi de poder realitzar una estimació més exacta del preu.

Cal recordar que el departament d’Urbanisme d’Almassora estima en prop de 1,6 milions d’euros la taxació del sòl necessari per a executar la pantalla verda del Serrallo, tal com van indicar els tècnics en l’última reunió entre àrees municipals per a valorar l’avanç dels fons FEDER de la Unió Europea en el municipi.

“El procés continua, després de quasi dos anys d’identificació de les finques i dels primers contactes amb els propietaris”, segons Martinavarro, “per a iniciar la compra-venda amb l’objectiu que el procés siga el més àgil possible, els amos dels terrenys reben un preu just per les seues finques i la pantalla s’alce tan prompte com ho permeten els tràmits administratius”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari