Almassora adjudica la renovació de l’equip de deshumidificació de la piscina per 152.000 euros

Genera Quatro SL completarà en un mes la instal·lació cofinançada amb fons europeus

Almassora adjudica la renovació de l’equip de deshumidificació de la piscina per 152.000 euros
13/08/2021 -

El departament de Contractació de l’Ajuntament d’Almassora ha adjudicat a l’empresa Genera Quatro SL la renovació de l’equip de deshumidificació de la piscina municipal per 152.092,50 euros, IVA inclòs. Cal destacar que aquesta actuació està cofinançada al 50% entre els fons Feder de la Unió Europea i el consistori. La signatura, que compta amb un termini d’execució de 63 dies, s’ha compromés a finalitzar els treballs en el termini màxim d’un mes.

L’Ajuntament va descartar a les altres quatre empreses candidates per no complir els requisits previs sol·licitats en les bases o per superar l’oferta econòmica de la signatura adjudicatària. Cal recordar que la intervenció va eixir a licitació inicialment per un valor de 159.727,60 euros, IVA inclòs. A més, aquesta renovació ha obligat a tancar la piscina municipal durant tot el mes d’agost.

El nou equip de deshumidificació comptarà amb una garantia de cinc anys i serà capaç de deshumitejar uns 155 litres per hora. Aquesta renovació comportarà una millora en el circuit de l’aire augmentant la capacitat nominal prevista fins a la capacitat de l’equip actual de la piscina. Una altra de les millores afectarà el sistema de condensació, ja que l’empresa instal·larà un condensador remot exterior que comptarà amb un ventilador axial.

El consistori va detectar l’any passat el funcionament irregular de l’actual equip de deshumidificació, que precisava un canvi per a millorar la seua utilitat. Les obres d’instal·lació del nou sistema milloraran el servei prestat als usuaris del recinte esportiu i l’eficiència energètica de les instal·lacions associades a la piscina municipal. Aquesta intervenció permetrà complir amb les exigències mediambientals i oferirà una garantia de protecció als nadadors.

L’àrea d’Enginyeria de l’Ajuntament va comprovar a la sala de màquines de la piscina municipal, situada sobre la coberta de la zona administrativa, les dues calderes, els equips de climatització i la unitat deshumectadora amb una antiguitat superior als 20 anys. Aquesta última unitat oferia un rendiment poc eficient, provocant l’existència d’ambients excessivament humits a temperatures que generaven problemes d’oxigenació.

Finalment, el regidor d’Esports, Sergio Gómez, ha declarat que “aquesta intervenció en la piscina municipal és molt necessària ja que aquest recinte esportiu és un dels més usats pel veïnat d’Almassora”. “Una vegada més el consistori i la Unió Europea tornem a treballar de la mà per a millorar el nostre municipi”, ha afirmat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari