Almassora ampliarà les festes del Roser per a recuperar els bous al carrer

Mantindrà el programa habitual de l’1 al 10 i preveu exhibir bous a partir del 15

Almassora ampliarà les festes del Roser per a recuperar els bous al carrer
01/09/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora preveu dividir els festejos en honor a la Mare de Déu del Roser per a convertir-se en municipi pioner en la recuperació dels “bous al carrer”. D’aquesta manera, treballa per a ampliar la setmana habitual més enllà el 15 d’octubre, data proposada per l’Agència Valenciana de Seguretat com a possible calendari per a la volta dels actes taurins als carrers.

Així, la Junta Local de Festes tancarà en els pròxims dies el programa d’actes del divendres 1 al diumenge 10 per a tirar avant els esdeveniments de caràcter cultural, esportiu, musical i religiós, entre altres, mentre que ampliarà les celebracions més enllà de l’equador d’octubre per a incloure l’oferta de bous al carrer.

Per aquest motiu, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, traslladarà hui al president de la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, Vicente Nogueroles, el protocol redactat a Almassora per a elevar-lo a la Conselleria de Sanitat i adaptar-lo als requisits que marque aquest departament. Altres municipis han sol·licitat també el document per a recuperar els festejos taurins després d’Almassora.

“Després de la reunió d’ahir a Vila-real, en la qual va quedar patent que el nostre municipi ha avançat molta faena per a la volta dels bous, ja podem tancar una primera part de les festes més enfocada a la part cultural i, quan rebem el vistiplau, concretarem les dates i les condicions per als bous al carrer’”, segons Galí.

Un barri de cinema

D’altra banda, el barri de Fàtima estrena aquest divendres a partir de les 20 hores ‘Fátima con alma y color’, un projecte dirigit per Noureddine el Attab i Naoual Ameur que compta amb el veïnat de Fàtima com a protagonista per a donar inici a les seues festes. Aquesta representació artística s’inclou en el programa de barris inclusius, ‘Ànima de barris’, impulsat per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora.

Aquest divendres els protagonistes recorreran amb música i representacions diferents punts del barri de Fàtima. Al final del recorregut tindrà lloc un ‘making of’ amb el procés d’enregistrament del projecte, així com intervencions del veïnat que ha participat. L’exposició de l’esdeveniment serà gratuïta. La Comissió Cultural de Fàtima ha col·laborat en la creació d’aquesta representació artística per a iniciar així les festes del districte, que inclouen concerts i actes gastronòmics i infantils adaptats al protocol contra el COVID.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari