Almassora aposta pel sòl absorbent per a evitar inundacions en Corell

Galí presenta al veïnat la innovadora reforma del barri, que supera els 1,1 milions

Almassora aposta pel sòl absorbent per a evitar inundacions en Corell
08/09/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, van exposar ahir al veïnat el projecte de regeneració integral del barri de Corell. L’actuació, cofinançada al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i el consistori, està valorada en 1.173.831,52 euros i destaca, entre altres motius, per les solucions innovadores plantejades per a evitar els problemes d’inundacions del barri.

Els tècnics del departament d’Urbanisme i responsables de l’empresa redactora del projecte van participar en l’acte celebrat en el centre social de Corell i que va permetre exposar als residents les solucions innovadores adoptades per a modernitzar l’entorn i solucionar el drenatge de l’aigua de pluges. D’aquesta manera, l’Ajuntament utilitzarà per primera vegada llambordes prefabricades poroses, que situarà allunyats de les façanes per a evitar problemes d’humitat en les façanes dels habitatges, i que incorporaran cel·les subterrànies per a absorbir l’aigua.

L’actuació inclou aquest sistema de drenatge urbà sostenible de superfície permeable al 50% en tot l’àmbit, encara que distribuït en diferents zones en funció de si els vials són estrets i disposen de zona per a vianants. En qualsevol cas, davall del sòl circularà una làmina d’aigua que evacuarà a la xarxa de pluvials i, de no haver-la, a la de sanejament.

A més, les obres inclouen un nou col·lector de pluvials independent que abocarà l’aigua de pluja dels carrers Sant Esteve i Verge del Rocío al barranc, a l’altura de la CV-18, per a diferenciar pluvials de residuals. Tal com van informar ahir els tècnics al veïnat, la inspecció subterrània amb cambres prèvia a les obres ha permés detectar quins trams de la xarxa es renovaran, mentre que uns altres es repararan i, després de la intervenció, els operaris duran a terme una neteja profunda del circuit per a millorar la gestió de l’aigua.

Representants de l’empresa Ingenio Gestión y Técnica SL responsable del disseny també van participar en una trobada que va servir per a mostrar al veïnat com quedarà Corell després de l’eliminació de les voreres per a deixar tot el paviment a una altura, així com la millora del mobiliari urbà, la senyalització, la jardineria i els materials de caràcter superficial.

Galí va recordar als assistents que els treballs començaran abans d’acabar enguany i finalitzaran en 2022. “Les obres tindran un recorregut llarg perquè, a diferència de les executades en altres barris, es faran en una única fase i tenen un dels pressupostos més alts de la legislatura”, va indicar l’alcaldessa.

No en va, a més de les millores en la xarxa de pluvials, la remodelació preveu grans canvis en la xarxa municipal de comunicacions de la zona, l’enllumenat públic i l’estètica del conjunt del barri “per a modernitzar-lo i aprofitar altres millores substancials en l’entorn per a atraure a més famílies com la construcció del col·legi Santa Quitèria, la remodelació de l’Auditori Les Boqueres, la pista de ciclisme al costat de Fàtima o l’ampliació de l’institut Álvaro Falomir”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari