Almassora avança en la construcció del nou centre de salut

La JGL aprova la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a disposar del solar on es crearà la infraestructura

Guardar

Reunió de la Junta de Gobierno Local de l'Ajuntament d'Almassora
Reunió de la Junta de Gobierno Local de l'Ajuntament d'Almassora

La Junta de Govern Local (JGL) de l'Ajuntament d'Almassora ha donat llum verda a l'informe d'avaluació ambiental i territorial que permetrà modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a reordenar la poma on se situarà el futur centre de salut, la residència de la tercera edat i una zona verda.

Per punt, es conclou la fase mediambiental per a poder disposar de la superfície necessària que se cedirà a la Conselleria de Sanitat per a construir un nou centre de salut, en substitució al de Sant Pere, que data de 1986 i es troba obsolet.

Després d'aquest tràmit, la documentació estarà 45 dies en exposició pública i després es remetrà al Consell Jurídic Consultiu per al seu informe preceptiu, atès que es canvia la catalogació de zona verda a sòl dotacional sanitari. En paral·lel, el ple ordinari de juliol del pròxim dilluns, 15 de juliol, donarà inici a la fase urbanística de la modificació. L'objectiu de l'equip de govern és poder tindre, abans de finals d'any, tota la tramitació completada.

D'aquesta manera, l'Ajuntament avança a poder disposar d'un solar de 2.439 metres quadrats, en una parcel·la pràcticament annexa a la part posterior de la residència municipal de la tercera edat Vicente Vilar Morellá. Es tracta d'un solar de 2.439 metres quadrats, que permetria edificar unes instal·lacions modernes i funcionals que donaran cabuda als diferents serveis sanitaris.

"Des de l'Ajuntament estem accelerant tots els tràmits per a poder explicar com més prompte millor amb aquest solar i cedir-ho a Sanitat per a la construcció d'un nou centre de salut que tant necessiten els almassorins. És un tema que vaig abordar la setmana passada amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, qui va mostrar el seu compromís d'avançar en aquesta adreça", ha explicat Tormo.

En els pròxims dies, l'alcaldessa té previst reunir-se amb el conseller de Sanitat, Marcià Gómez, per a seguir aprofundint en aquest assumpte. "Almassora requereix dels recursos necessaris per a oferir una sanitat pública propera i de qualitat", ha ressaltat l'alcaldessa.

Destacats