Almassora bonificarà la taxa de terrasses en 2022 per a consolidar la recuperació del sector

Almassora bonificarà la taxa de terrasses en 2022 per a consolidar la recuperació del sector
07/12/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora bonificarà la taxa d’ocupació de la via pública per part de les terrasses de negocis d’hostaleria en 2022 per a consolidar la recuperació econòmica. Els serveis tècnics municipals han calculat que el cost per les taules i cadires de la restauració local serà del 25% respecte als preus regulats per l’ordenança vigent fins a l’arribada de la pandèmia.

Així, a partir de l’1 de gener de 2022, l’ocupació autoritzada per tot l’any i per metre quadrat serà de 6,73 euros, mentre que les autoritzacions per dies solts seran de 0,08 euros, tal com figura en l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de la via pública. Es tracta de la normativa municipal que no va arribar a activar-se en 2021 per l’exempció d’aquestes quotes a causa de l’estat d’alarma.

Referent a la bonificació en l’any vinent, l’alcaldessa, Merche Galí, ha indicat que “encara estem en pandèmia i, per tant, hem pensat que no era el moment oportú de tornar a la situació anterior d’absoluta normalitat en tant que encara existeix una reticència per part de la clientela a accedir a aquests serveis”.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora no ha cobrat per l’ocupació de la via pública amb taules i cadires durant 2021 com a mitjà per a reduir el perjudici ocasionat als autònoms per la situació de l’estat d’alarma i la crisi del coronavirus. Al voltant de 40 negocis s’han beneficiat d’aquesta mesura.

En el cas de la recaptació de 2020, la devolució de quotes pel tancament obligatori dels negocis va permetre estalviar prop de 100.000 euros als establiments d’hostaleria amb terrassa i als venedors ambulants del mercat. Després d’activar l’exempció de pagament, el consistori va passar d’ingressar 123.000 euros en 2019 a 30.000 euros un any després, quan també va retornar les taxes pel temps de tancament.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Almassora ha gestionat més de 800 devolucions de taxes vinculades a serveis culturals, esportius i educatius, segons el balanç de Gestió Tributària, per a compensar a la ciutadania que no ha pogut gaudir d’activitats programades per l’impacte del coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari