Almassora cita a més de 150 empreses per a iniciar la compra pública innovadora

Almassora cita a més de 150 empreses per a iniciar la compra pública innovadora
24/09/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha citat a més de 150 empreses del seu entorn a la primera reunió oberta per a posar en marxa el projecte de Compra Pública Innovadora (CPI) en el municipi. Una de les primeres fases d’aquesta iniciativa és desenvolupar un programa formatiu a nivell intern i extern per a sensibilitzar i capacitar a empleats públics i empreses de l’entorn per a usar el potencial dels procediments de la compra pública innovadora.

La missiva remesa a les empreses els convoca a la jornada formativa presencial que se celebrarà a la sala de formació de l’Ajuntament entre les 17 i les 19 hores. “Aprofundirem en les oportunitats que ens brinda la compra pública innovadora com a via per a millorar els serveis oferits per l’administració fomentant la demanda pública d’innovació i impulsant el desenvolupament i creixement del teixit empresarial“, assenyala la carta. “Des de l’Ajuntament d’Almassora considerem clau comptar amb la visió del mateix ecosistema des de les primeres fases del projecte”, incideix el text.

El departament ha remés aquest correu electrònic a les entitats susceptibles de participar per a analitzar els principis de la CPI i el rol dels proveïdors, als quals rebrà l’alcaldessa, Merche Galí, i el tinent d’alcalde Javier Mollá en la reunió convocada per a dilluns que ve. Detecció de necessitats, ofertes no sol·licitades i mapa de demanda primerenca, consulta oberta al mercat i drets de propietat intel·lectual i, en últim terme, la licitació i presentació d’ofertes formen part del programa que impartirà l’interventor municipal.

Els assistents analitzaran també els principis de la CPI: tipologies, novetats de la llei de contractació, fonts de finançament, aspectes a tindre en compte i altres detalls dels procediments administratius per a garantir el correcte compliment de la legislació vigent en la contractació pública.

“Com podeu comprovar, es tracta d’un programa formatiu clau per a assentar unes bases sòlides sobre les quals continuar treballant per un creixement sostenible de la ciutat a través de la promoció d’una economia que faça un ús més eficaç dels recursos, que siga més verd i competitiva”, segons el document enviat a les empreses.

Mollá és el representant municipal que integra el grup de treball format aquesta setmana al costat dels tècnics municipals per a gestionar la subvenció de 161.477,90 euros de l’Agència Valenciana de la Innovació en aqueix projecte pioner. No en va, l’Ajuntament d’Almassora és el que més fons rep de la província de Castelló per a involucrar a les empreses locals en la compra pública innovadora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari