Almassora citarà a la indústria local per a activar la compra pública innovadora

Gestiona una subvenció del Consell de 161.000 euros per a aplicar tecnologia capdavantera

Almassora citarà a la indústria local per a activar la compra pública innovadora
03/09/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha constituït el grup de treball municipal que gestionarà la subvenció de 161.477,90 euros de l’Agència Valenciana de la Innovació per a involucrar a les empreses locals en la compra pública innovadora. La localitat, que és el municipi amb més ajuda pública de la província per a aquest projecte, citarà a la indústria a una trobada per a radiografiar les necessitats locals i així garantir futures licitacions de compra pública de tecnologia amb l’empresa d’Almassora com a potencial beneficiària.

El consistori ha contractat els serveis d’una empresa externa per a marcar el calendari que permeta complir els objectius en els dos anys de duració de la subvenció i durant aquest mes convocarà a les empreses interessades a la primera trobada de treball. La missió que persegueix l’Ajuntament passa per detectar idees o necessitats d’innovació dins de la seua estructura i traslladar-les a les empreses perquè oferisquen solucions tècniques i així llançar plecs de compra pública innovadora.

Per a això, després de la creació del grup de treball intern, l’empresa ha marcat els següents passos: formació en matèria d’innovació per a la plantilla municipal, empreses, clústers i altres agents i, simultàniament, celebrar tallers de treball entre totes les parts per a, “sobre la base dels interessos de l’Ajuntament d’Almassora, donar lloc a licitacions de compra pública precomercial, compra pública de tecnologia innovadora o associació per a la innovació”. Per tant, la primera reunió se celebrarà aquest mes.

Les solucions que aporten les empreses redundaran en inversions públiques encaminades a enfortir el teixit industrial local. “Afermar les relacions amb el sector redundarà en el benefici comú”, ha indicat l’alcaldessa, Merche Galí, “en aprofitar les solucions que ens proposen, que permetran incrementar la contractació pública, consolidar plantilles i, per descomptat, millorar els serveis a la ciutadania aprofitant les eines tecnològiques capdavanteres que ofereix la indústria d’Almassora”.

En el cas de la localitat, la subvenció rebuda per a executar aquest projecte pioner és del 100% i es divideix entre l’exercici actual (75.919,70 euros) i 2022 (85.558,20 euros), triplicant així les ajudes rebudes per altres municipis castellonencs. El plantejament adoptat en la contractació pública articularà les iniciatives plantejades en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) per a transformar la localitat.

D’aquesta manera, les solucions tècniques s’enfocaran, entre altres, cap a la protecció del medi ambient, la promoció del transport públic, l’aposta per l’eficiència energètica o el foment de la pràctica esportiva en zones verdes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari