Almassora programa un estiu de concerts i més de 100 activitats culturals i esportives gratuïtes

La majoria de les activitats organitzades tindran entrada gratuïta i estan pensades per a tots els públics

Guardar

yoga silla 2
yoga silla 2

L'Ajuntament d'Almassora ha anunciat ja la programació d'esdeveniments que se succeiran durant els pròxims mesos d'estiu en la localitat castellonenca. Un programa, que compta amb més d'un centenar d'activitats, i que destaca per incloure propostes culturals, esportives, musicals o mediambientals que, a més, estan pensades i dirigides per a tots els públics.

"El nostre propòsit és amenitzar i dinamitzar l'època estival en les nostres dues platges, sense oblidar la zona de Santa Quitèria i el nucli urbà, amb actuacions, tallers, classes i cursos que agraden a tots, des d'un públic familiar als joves", ha assenyalat l'alcaldessa, María Tormo; qui ha destacat que tots els actes de caràcter cultural previstos són gratuïts amb entrada lliure.

La variada agenda ha sigut dissenyada conjuntament per les regidories de Platges i Turisme, Educació i Cultural, Medi Ambient i Benestar Social. Hi haurà tallers mediambientals sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al juliol, de 19 a 21 hores, i a l'agost, de 18 a 20 hores. Així, tractaran sobre abocaments líquids, plàstics o contaminació ambiental en el parc de la Cigarreta i en Pla de la Torre. A més, esta activitat també arribarà a la plaça Víctimes del Terrorisme i a la plaça Botànic Calduch.

La platja d'Almassora, epicentre de les activitats estiuenques

En l'apartat esportiu, hi ha cursos de caiac en l'embarcador de Santa Quitèria i, el dissabte 29 de juny, tindrà lloc la Travesía Platja d'Almassora amb eixida i meta des de Pla de la Torre, escullera de Mestral. Es tracta d'una prova competitiva de 1.800 metres, englobada en la Copa Diputació d'Aigües Obertes de Castelló. Les inscripcions estan obertes en hj-crono.es.

Quant al programa de condicionament, hi haurà gimnàstica per a adults en la zona del Xopar els dimarts i dijous de juliol i agost, entrenament funcional els dilluns i dimecres en el mateix lloc, els dilluns i dimecres, i pilates en la zona del riu (vaixell pirata) els dilluns i dimecres a les vesprades.

Tots els dilluns de l'1 de juliol al 26 d'agost, de 19.30 a 20.30, en la platja Benafeli hi ha classes gratuïtes de ioga en cadira. També hi ha classes de Chikung, tots els dimarts i dijous de juliol i agost, en la platja Benafelí i en Pla de la Torre.

Activitats esportives en el casc urbà

Encara que gran part de la programació esportiva es desenvoluparà en els arenals d'Almassora, l'Ajuntament també ha organitzat diferents esdeveniments d'este tipus en el casc urbà. En concret, en el parc de Darremur, on els dimecres de juliol hi haurà classes de ioga gratuïtes, de 19.30 a 20.30 hores.

També s'han programat cursos de piragua en la zona de Catalans en dos grups, un al juliol per a xiquets de 8 a 13 anys i un altre a l'agost per a persones de més de 14 anys. En l'apartat esportiu, el divendres 19 de juliol, serà la II Marxa Senderista Nocturna pel riu Millars amb una distància de 11,5 quilòmetres organitzada per Club Trail-Running Almassora.

Seguint en l'esfera esportiva, el dissabte 24 d'agost, en Pla de la Torre, tindrà lloc el Beach Tennis. Es tracta d'un esdeveniment esportiu, lúdic i recreatiu adaptat a tots els públics amb la finalitat de donar a conéixer Beach Tennis Diputació de Castelló.

Circ i contacontes

La biblioteca del parc Cigarreta es convertirà en un escenari improvisat amb el cicle La Mar de Circ, que arrancarà el 30 de juny, a les 20 hores, amb l'actuació Rocorock de Trebol Teatre. La segona funció serà el 14 de juliol i arribarà de la mà de Poika Teatral. La tercera de les actuacions, Cuses, se celebrarà el diumenge 28.

El millor circ pensat per a un públic familiar es reprendrà l'11 d'agost. La Marc de Circ baixarà el teló el diumenge 25 amb l'obra Els banyistes de Xiconiu Teatre.

Pensant en els més xicotets, el dimecres 28 d'agost, en la biblioteca de Cigarreta, en la platja de Benafelí, hi haurà actuació de marionetes.

En este mateix espai, hi haurà contacontes, sent el primer d'ells, el dimarts 2 de juliol, a les 19.30 hores, Contes que ens transformen d'Ivana Michling. El 3 de juliol, el contacontes Una bogeria d'històries a la vora de la mar serà, a les 19.30 hores, en Pla de la Torre. El dimarts 9 de juliol hi haurà un altre en la biblioteca del parc Cigarreta i el dimecres 10 en Pla de la Torre. La programació prosseguirà el 16, 17, 23, 24, 30 i 31 de juliol i seguirà també a l'agost.

En el terreny cultural, del 5 de juliol al 12 de juliol en la biblioteca del parc de la Cigarreta, els visitants podran gaudir de l'exposició La Mar de Net.

Monòlegs

Com a novetat, des de la Regidoria de Cultura, es posa en marxa el I Cicle de Comèdia a la Mar, que arrancarà el dijous 4 de juliol, a les 22 hores, en la platja Benafelí amb l'actuació d'Eden Serrano.

El dijous 11 de juliol tindrà lloc un altre divertit monòleg, a les 22 hores, a càrrec de Maxi Rangel, mentre que, el dijous 18, serà el torn de Marco Antonio. El cicle prosseguirà el dijous 25 de juliol amb Richard Salamanca.

Cinema d'estiu

El cicle Cinema d'Estiu començarà el divendres 5 de juliol, amb 'Vaya vacaciones!', en la plaça Víctimes de Terrorisme. Esta pel·lícula es projectarà també en la platja de Benafelí el dissabte 6 de juliol, a les 22 hores.

El dissabte 12 de juliol es projectarà 'Spider-Man: cruzando el multiverso' en la plaça Víctimes del Terrorisme, a les 22 hores, i l'endemà es podrà veure en l'ermita de Santa Quitèria.

La pel·lícula 'Brian y Charles' es veurà en la plaça Víctimes del Terrorisme el 19 de juliol, a les 22 hores, i l'endemà en Pla de la Torre. 'Super Mario Bros: la película' arribarà el divendres 26 i el dissabte 27 a les mateixes ubicacions. Ja a l'agost es projectarà 'Thabo i el caso del rinoceronte'.

Els almassorins també podran gaudir de la pel·lícula Barbie el 10 i 11 d'agost, en la platja Benafelí i Pla de la Torre, respectivament. La pel·lícula 'En busca del mapa perdido' es podrà veure els dies 23 i 24 d'agost, mentre que 'Encanto' es projectarà el 30 i 31 d'agost.

Música

El divendres 19 de juliol, en Roser del Mar tindrà lloc el cicle Concerts als Ermites. El divendres 2 d'agost, en Roser del Mar tindrà lloc el concert Cent anys d'Estellés, jazz amb Kontxi Lorente i Key Day. El divendres 23 d'agost la música estarà molt present en l'ermita de Santa Quitèria.

El cicle la Mar de Cultures arribarà a la platja de Benafelí el 8, 22 i 29 d'agost per a amenitzar als assistents amb ritmes d'avantguarda i íntims.

Mercat

Tots els diumenges, de 8 a 13 hores, des del 7 de juliol fins al 25 d'agost, se celebrarà el Mercaplaya, entre els carrers del Mestral i del Roser del Mar. En Mercaplaya, el dia 21 de juliol, tindrà lloc l'activitat Consermar per a conscienciar sobre la recollida selectiva de residus d'envasos generats al voltant de la platja.

Un altre dels actes nous d'enguany, se celebrarà el 15 d'agost, commemorant la Carta de Poblament. En concret, s'ha organitzat un recorregut nocturn per la Vila teatralizado. Les inscripcions es poden realitzar en la pàgina web.

Joves

Pensant en els més joves, en el Casal Jove, de 16 a 20.30 hores, durant el mes de juliol hi haurà multitud d'activitats. Els dilluns toca ping-pong, els dimarts jocs de taula, els dimecres balle,els dijous teatre i els divendres pispa i anime. En el Casal Jove, el 2 de juliol tindrà lloc un taller de creació de tobilleras, a les 17.30 hores, prèvia inscripció.

El dimecres 17 de juliol, en el Casal Jove, hi haurà circuit i jocs de l'aigua a la vesprada, prèvia inscripció, mentre que el 30 de juliol hi ha programat un taller de tatuatges amb henna.

Destacats