Almassora fomenta la compra pública innovadora entre el seu teixit industrial

Almassora fomenta la compra pública innovadora entre el seu teixit industrial
28/09/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha reunit les empreses locals interessades en la nova iniciativa de compra pública innovadora per a mostrar-los el projecte que pretén estrényer contactes i fomentar les inversions en el sector local. El departament d’Intervenció ha organitzat aquesta primera trobada i també la primera xarrada i tallers amb els responsables municipals de la contractació de béns i serveis per a impulsar de manera simultània el projecte.

L’empresa contractada pel consistori per a dur a terme la programació va comunicar a la plantilla de la casa les claus del projecte en una sessió celebrada al matí i va adaptar els continguts a la vesprada a les empreses assistents, trobada en el qual també va participar l’alcaldessa, Merche Galí. Es tracta d’una primera presa de contacte per a abordar el concepte de compra pública innovadora, el procediment, les estratègies, les oportunitats i efectes que genera aquesta eina i les fonts de finançament disponibles.

Els assistents van conéixer casos pràctics de la compra pública innovadora i altres iniciatives d’èxit aplicades en ajuntaments com a incentiu per a les empreses del terme municipal per a sumar-se a aquest projecte. “La d’ahir va ser una primera presa de contacte per a facilitar el desenvolupament d’aquest programa que, pel nou, ha de començar per la sensibilització i capacitació dels diferents grups de treball”, en paraules de l’edil Javier Mollá, representant municipal en la taula.

La programació continua amb tres tallers per a dividir als diferents departaments de l’Ajuntament amb l’objectiu que aporten les seues idees i peticions sobre necessitats reals d’innovació a Almassora. Les sessions finalitzaran amb una posada en comú dels coneixements adquirits i la generació del mapa de demanda primerenca.

Tot això té com a objectiu fomentar una nova modalitat de contractació que, seguint els llits que marca la legalitat vigent, permeta acostar les solucions de les empreses a problemes i necessitats de l’administració que no pot resoldre per desconeixement d’aqueix catàleg de serveis innovadors.

En aquest sentit, Almassora disposa d’una subvenció de 161.477,90 euros de l’Agència Valenciana de la Innovació, la major per a un municipi de la província, amb l’objectiu de tirar avant aquesta experiència pionera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari