Almassora impulsarà la rehabilitació integral de l'entorn de Santa Quitèria

L'Ajuntament rebrà una ajuda de 2,9 milions d'euros per a rehabilitar l'alberg i bar existent, així com la zona natural al costat del pont

Guardar

Voltants de l'ermita de Santa Quitèria d'Almassora
Voltants de l'ermita de Santa Quitèria d'Almassora

L'Ajuntament d'Almassora fomentarà el turisme de naturalesa en l'entorn de Santa Quitèria que es rehabilitarà integralment gràcies a una subvenció europea per valor de 2,9 milions d'euros. Així, el consistori preveu condicionar i rehabilitar l'entorn del pont de Santa Quitèria, declarat Bé d'Interés Cultural (BIC), per a posar-ho en valor i potenciar-ho com a destinació de turisme rural i de naturalesa.

El finançament, de 2,9 milions, es troba englobada dins del Programa de Millora de la Competitivitat i de Dinamització del Patrimoni Històric amb ús turístic en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea.

Després de la publicació de la resolució provisional de l'ajuda per part del Ministeri d'Indústria i Turisme, l'alcaldessa d'Almassora, Maria Tormo, ha reunit el regidor d'Hisenda i Fons Europeus, José Claramonte; la regidora de Turisme, Silvana Rovira; i al regidor d'Urbanisme i Patrimoni, Vicente Martínez-Galí; així com a tècnics municipals per a dissenyar el full de ruta a seguir per a poder materialitzar aquest projecte d'envergadura dins dels terminis estipulats. “Posarem en valor l'entorn de Santa Quitèria, potenciant el seu ús turístic, perquè el nostre patrimoni cultural i paisatgístic és una joia encara per descobrir al que volem donar el protagonisme i visibilitat que mereix”, ha explicat l'alcaldessa.

Així, el projecte contempla la rehabilitació de l'alberg i del bar que hi ha en aquest espai, així com la creació un altre edifici per a usos varis. L'actuació aposta per millorar l'accessibilitat, recondicionar la plaça-mirador existent, la digitalització de les instal·lacions, així com la recuperació de tota la zona al costat del riu Milllars.

Aquesta intervenció permetria potenciar l'ús de l'embarcador del Millars, on es duen a terme activitats aquàtiques, com a piragüisme, i consolidar la sendera, que compta amb la catalogació de sendera blava que atorga l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). L'Ajuntament està compromès en la recuperació i posada en valor d'este itinerari paisatgístic que promou l'educació ambiental i el gaudi sostenible de l'entorn a través de la realització d'activitats recreatives, esportives i turístiques sostenibles.

Destacats