Almassora inicia la formació de 53 dones en agricultura ecològica

L’entitat Organic Social Design és la responsable del curs amb una duració de 50 hores

Guardar

Curso agricultura ecológica e igualdad Almassora
Curso agricultura ecológica e igualdad Almassora
La Regidoria d'Igualtat ha posat en marxa el programa de formació per a 53 dones sobre agricultura ecològica amb perspectiva de gènere. L'aula de formació de l'Ajuntament d'Almassora ja va acollir el dissabte passat la primera sessió del curs, que s'estendrà durant huit mesos amb un total de 50 hores de duració. La formació, duta a terme per l'entitat sense ànim de lucre Organic Social Design, està dirigida exclusivament a dones de la localitat.
El programa d'igualtat compta amb expertes en agricultura ecològica com Regina Monsalve, Rocío Moliner, Begoña Antequera, Gerard Chiva, i en gènere, com Neus Albertos. L'objectiu d'aquest curs és trencar la bretxa de gènere en el sector primari i que les dones d'Almassora puguen aconseguir ocupació en aquest àmbit. Les classes tenen lloc tots els dissabtes des de les 10 hores fins a les 13 hores a l'aula de formació del consistori.
Aquest és el primer projecte de formació en gènere i agricultura ecològica per a dones dut a terme en el municipi. Cal recordar que el projecte ofereix a les participants que compten amb menors sota la seua responsabilitat un servei de cura en l'espai de Darremur Orgànic durant les classes. A més, la formació permetrà a les dones realitzar tallers i aconseguir titulació professional com per exemple el carnet de manipulació de fitosanitaris, exigit per a poder treballar en el sector primari.
D'altra banda, el programa compta amb sessions pràctiques que tindran lloc en dues parcel·les cedides per famílies d'Almassora per a aquest projecte. Ambdues estan situades al costat del riu Millars i la senda verda. La formació també inclou visites a la fira de Biocultura de València i a explotacions agropecuàries dirigides per dones per a conéixer de primera mà projectes empresarials desenvolupats en el sector primari.
Cal destacar que tots els proveïdors que subministren materials o serveis per a la realització del projecte són d'Almassora. D'aquesta manera, el consistori s'assegura col·laborar amb la recuperació econòmica d'alguns establiments. Els objectius del programa són: establir l'horta com a espai públic d'ús comunitari per a les dones, promocionar l'educació ambiental, obtindre aliments frescos i apropiats per a la dieta familiar i proporcionar activitats físiques i laborals a les dones de la localitat, entre altres.
Finalment, la regidora d'Igualtat, María José Tormo, ha destacat que “trencar la bretxa de gènere és vital per a la supervivència i consolidació del sector primari a Almassora”. “A poc a poc l'agricultura del municipi necessita un relleu generacional, i si les dones formen part d'ell aconseguirem un sector més inclusiu i igualitari”, ha afirmat l'edil.

Arxivat a:

Destacats