Almassora licita l'enllumenat nadalenc per a avançar a novembre la campanya de comerç local

Destina 36.000 euros a il·luminació sostenible en el nucli urbà i el districte marítim

Almassora licita l'enllumenat nadalenc per a avançar a novembre la campanya de comerç local
25/08/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha tret a licitació el servei de subministrament, muntatge, desmuntatge i manteniment de la il·luminació de Nadal per a avançar el procediment i garantir que els adorns nadalencs reactiven el comerç local coincidint amb la fira de Sant Andreu, que se celebra a la fi de novembre. El contracte, valorat en 36.295,16 euros, és d’un any amb dues possibles pròrrogues d’un any cadascuna.

Tal com assenyala l’alcaldessa, Merche Galí, en la memòria justificativa del projecte, amb l’ornamentació de Cap d’Any “s’aconsegueix col·laborar amb el comerç local ambientant els carrers del municipi”. Amb aquest objectiu, la il·luminació nadalenca inclou les festes de desembre, Any Nou i Reis Mags “sota criteris de sostenibilitat, implantació de noves tecnologies de menor consum energètic i alt valor estètic” i en aquesta ocasió s’avança a la fira medieval per a contribuir a la reactivació econòmica i atenuar els efectes de la crisi del coronavirus.

L’Ajuntament considera primordial la varietat dels efectes decoratius i artístics en les il·luminacions festives, sempre en funció de la seua idoneïtat respecte a l’entorn i als suports dels jocs lluminosos. Per això, les empreses que concursen hauran de presentar una memòria amb la proposta amb els elements a col·locar cada any, que hauran d’atendre “els criteris d’atractiu, potència instal·lada, impacte ambiental, cost econòmic”, entre altres.

En qualsevol cas, els materials a instal·lar per a realitzar la il·luminació nadalenca seran elements no contaminants, respectuosos amb el medi ambient, eficients i de baix consum, com a leds, fil lluminós o qualsevol altre element similar que complisca aquestes característiques. Quant a la instal·lació en arbres, el consistori tindran particularment en compte les solucions la potència lluminosa de les quals i generació de calor no afecten en absolut a la vitalitat orgànica de les plantes. En tot cas, considerarà els efectes de major perspectiva visual.

Segons el plec tècnic, els elements hauran d’estar instal·lats abans del 20 de novembre per a poder realitzar l’encesa en la fira de Sant Andreu. El desmuntatge començarà el 7 de gener perquè totes les instal·lacions estiguen retirades el 20 de gener. Per a complir els objectius marcats, l’Ajuntament obligarà l’empresa adjudicatària a presentar un pla de muntatge i desmuntatge abans de l’1 de setembre. Una vegada aprovat, la mercantil i la Policia Local es coordinaran per a minimitzar l’impacte sobre el trànsit.

La il·luminació afectarà les entrades a Almassora per carrer l’Alcora, avinguda Castelló, plaça de Tots Sants i avinguda Generalitat. La resta de l’ornamentació es distribuirà per José Ortiz, 9 d’Octubre, carrer Santa Quitèria, Constitució Espanyola, Sant Lluís, Sant Ferran, Trinitat, Boqueres, Joaquín Gallego, Sant Joaquim, Sant Vicent i les places de Fátima, Santa Isabel, Botànic Calduch, Corell, Pere Cornell, Major, de l’Església, Roser de la Mar, Pitillo i Tramuntana. També quedaran adornats els edificis municipals: Ajuntament, Ca la Vila, Carabiners, Serveis Socials i centres socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari