Almassora licita la fi de les obres del trinquet després de guanyar a la constructora

L’empresa adjudicatària tindrà tres mesos per a finalitzar els treballs

Almassora licita la fi de les obres del trinquet després de guanyar a la constructora
28/08/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha licitat el contracte d’obres per a la finalització del trinquet municipal per a acabar els treballs contemplats en el projecte inicial sense acabar a causa de l’abandó de l’empresa adjudicatària. Eixirà a concurs públic per 97.777,23 euros més IVA i la constructora guanyadora del procés tindrà un termini de tres mesos per a finalitzar l’obra del complex esportiu.

Les empreses interessades poden presentar les seues ofertes en un termini de 20 dies naturals comptats des del següent a la publicació de l’anunci en el perfil del contractant. La previsió del govern local passa per executar la major part del projecte en 2021, fins al punt que el pressupost per a enguany és de 107.001,08 euros i els 11.309,37 euros restants permetran rematar els treballs en 2022.

El pas definitiu per a concloure la construcció arriba després que l’empresa Aglomerados Los Serranos SAU perdera davant el Consell Jurídic Consultiu (CJC) de la Comunitat Valenciana, que va dictaminar a favor dels tècnics municipals en considerar que l’adjudicatària va incomplir les obligacions contractuals i va deixar les obres sense acabar. L’òrgan de la Generalitat confirma que el consistori va obrar d’acord amb la normativa vigent i la constructora va incomplir els terminis i el projecte.

Per això, l’Ajuntament d’Almassora ha confiscat la fiança que va depositar l’empresa per a destinar el pressupost a la finalització de les obres de manera que la pista quede llista per al seu ús per part del Club Pilotari d’Almassora i la resta d’especialistes autonòmics o nacionals.

L’edificació del Trinquet Municipal Antoniet d’Almassora compta amb finançament de la Diputació Provincial de Castelló i de la Unió Europea a través dels fons FEDER “amb la finalitat de promoure la protecció, foment i desenvolupament del patrimoni cultural i satisfer la necessitat d’una instal·lació pròpia, demandada pel Club Pilotari, que facilite la labor de l’escola i retorne a la ciutat un escenari tan arrelat en la memòria”.

La pista porta el nom d’Antonio Jorques Mas, conegut professionalment com Antoniet d’Almassora, pels mèrits collits pel jugador local de pilota valenciana. L’exjugador és mestre a les escoles dels clubs de pilota valenciana d’Almassora i Atzeneta. Va debutar amb 17 anys en el trinquet local i va mantenir la seua reeixida carrera durant tres dècades fins a la seua retirada. Jorques va destacar en la modalitat d”escala i corda’, on va ocupar la posició de rest.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari