Almassora licita les obres de la Vila per 450.000 euros amb sis mesos d'execució

Almassora licita les obres de la Vila per 450.000 euros amb sis mesos d'execució
23/05/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha licitat les obres del barri antic d’Almassora per 449.999 euros. Els treballs estan cofinançats per fons FEDER de la Unió Europea i el consistori i permetran renovar 2.187,75 metres quadrats durant un termini de sis mesos després de la signatura de l’acta de replanteig. L’actuació restringirà l’accés de vehicles a la plaça Major i el seu entorn per a valorar la seua catalogació com Bé d’Interés Cultural (BIC).

Després de la conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església en 2020, la intervenció se centra ara, al marge de la plaça Major, en els vials San Miguel, Sant Cristòfor, Sant Roque, Sant Joan, travessia Eiximeno i els carrers Verge dels Dolores i Verge de la Llum. Les obres permetran convertir en zona de vianants per complet l’àmbit de l’actuació i projectar un únic nivell tant als carrers com en la plaça per a eliminar així les barreres arquitectòniques que suposen les vorades actuals.

Les empreses interessades tenen vint dies naturals, a comptar des del següent a la publicació de l’anunci en el Perfil del Contractant, per a presentar les seues ofertes. La seua actuació seguirà el disseny marcat pel departament d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Almassora que projecta un paviment de pedra que oferisca sensació d’amplitud i seguisca el mateix codi ja realitzat en la primera fase per a destacar dades que la població desconeix. És a dir, edificis catalogats, dotacionals i aquells amb interés arqueològic disposaran de senyalització específica.

La intervenció renovarà i completarà la xarxa de subministrament d’aigua potable en substituir les conduccions més antigues de fibrociment per altres de polietilè de major grandària. La xarxa elèctrica també disposarà de canalitzacions entubades subterrànies i arquetes en cada encreuament de carrers per a eliminar encreuaments aeris existents quan les companyies actuen, igual que les empreses de telefonia.

La xarxa de drenatge d’aigües pluvials i l’adaptació de la senyalització viària se sumaran al nou mobiliari, format per bancs, jardineres i papereres que podran retirar-se en cada setmana de festes per a facilitar la celebració dels actes programats. Tota l’actuació queda subjecta al seguiment arqueològic per part dels tècnics de la Generalitat Valenciana.

El plec administratiu especifica també que, en cas que l’execució de les obres coincidisca temporalment amb la celebració de les festes patronals d’octubre, els treballs s’interrompran en totes aquelles actuacions que afecten el recinte taurí de la Vila, el qual ocupa la totalitat de l’àmbit d’actuació. Al seu torn, la part d’àmbit corresponent al recinte taurí haurà de quedar lliure i en condicions adequades per a dur-se a terme aquests festejos taurins amb total normalitat i sense reducció en el seu recorregut.

“Licitar la segona fase de les obres de la Vila significa complir amb la paraula donada al veïnat d’aquest barri, tants anys abandonat, perquè la seua regeneració supose també una revaloració dels habitatges”, en paraules de l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari