Almassora permetrà 'festers' en la Cort d'Honor de 2022

Almassora permetrà 'festers' en la Cort d'Honor de 2022
10/11/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora permetrà a partir de 2022 la presència d’homes en la cort d’honor de la reina de les festes. El bàndol dictat hui per l’alcaldessa, Merche Galí, modifica el text acostumat tradicionalment perquè “tota la població nascuda abans de l’any 2004” puga presentar instància per a sol·licitar la seua incorporació a la cort. El gest suposa així un avanç cap a la igualtat en un espai reservat a dones.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, i la primera edil han consensuat aquesta iniciativa que permet a tots els joves, homes i dones, emplenar la seua sol·licitud en el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) de manera presencial o electrònica fins al 15 de desembre per a conformar la cort d’honor del pròxim any.

“Volem que el text del bàndol no siga una mera declaració d’intencions a la recerca d’un lèxic inclusiu, sinó que aqueix ‘informe a tota la població’ és categòric perquè qualsevol puga inscriure’s com a cort d’honor”, segons Galí. Aquesta part assenyala que Almassora obri així el camí de la igualtat també en l’apartat festiu perquè l’any vinent “o en el futur” els joves de la població puguen tindre representació en els actes de les festes.

Cal recordar que la suspensió de les festes en 2020 i Santa Quitèria 2021 va motivar el trasllat de la cort d’honor de 2020 a 2022 amb el consens de la reina, María Gonell Esteve, i les dames de la seua cort d’honor, Nerea Montanos Sabiote i Alba Pesudo Luis, i les seues famílies. Aquest parèntesi en les celebracions obri ara un nou termini perquè més joves d’Almassora compartisquen amb aquestes tres representants la banda del pròxim cicle festiu.

Aquest arrancarà el divendres 13 de maig de 2022 amb la presentació en el Recinte Fester i li seguiran el pregó el dissabte 14 i la romeria a Santa Quitèria el diumenge 15. La setmana gran en honor a la patrona serà del divendres 20 al diumenge 29. La coincidència de Les Calderes en diumenge ha portat al consistori a endarrerir els festejos per a evitar que finalitzen el mateix dia de la festa major.

Solidaritat per a la Palma

D’altra banda, la Junta Local de Festes ha anunciat la seua intenció de donar la recaptació de la venda del llibret de les celebracions del Roser als afectats per l’erupció del volcà de La Palma. “Malgrat que editem menys exemplars que en altres ocasions per les modificacions de restriccions sanitàries i els canvis en la programació, finalment podrem fer un enviament simbòlic a Canàries que esperem que servisca d’ajuda”, segons Falcó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari