Almassora planteja alternatives en les obres de la Vila davant la possible volta dels bous al carrer

L’empresa tindrà sis mesos per a executar el pla d’obres cofinançat amb fons FEDER

Almassora planteja alternatives en les obres de la Vila davant la possible volta dels bous al carrer
30/08/2021 -

El departament d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Almassora remena diferents escenaris per a l’execució de les obres de la Vila a costa de conéixer si la Generalitat autoritza el retorn dels bous al carrer” a la Comunitat. El plec de condicions de les obres de conversió en zona de vianants detalla específicament que els treballs quedaran supeditats a les celebracions de les festes patronals.

D’aquesta manera, està previst que la plaça Major forme part dels treballs ja avançats per a deixar al marge de les obres en aquesta primera etapa un dels enclavaments més freqüentats en cas de recuperar la major part dels actes de les festes d’octubre. En aquests moments els festejos estan en l’aire mancant conéixer demà a Vila-real la postura definitiva del Consell sobre la possible volta dels bous als carrers.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, han confirmat la seua assistència a aquesta trobada “definitiva per a tancar la programació en honor a la Mare de Déu del Roser i també, en el nostre cas, perquè condiciona les obres del barri antic, que tenen un termini de sis mesos”.

La postura favorable del consistori a la recuperació dels festejos taurins queda reflectida en el concurs de licitació, igual que va ocórrer amb la primera fase de conversió en zona de vianants de la Vila, que finalment no va afectar les obres per la suspensió de les celebracions en 2020. Ara la constructora Ravi Obras, Transportes y Excavaciones s’enfronta a la mateixa incertesa que l’any passat en tornar a guanyar el concurs d’adjudicació.

La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha confirmat que els tècnics del seu departament i els responsables de l’empresa constructora tancaran el pla d’obres per a afectar el menys possible al desenvolupament de les festes patronals. El tram inclòs en la reforma aborda la plaça Major i els carrers Sant Miquel, Sant Cristòfol, Sant Roc, Sant Joan, travessia Eiximeno i els carrers Mare de Déu dels Dolors i Mare de Déu de la Llum.

En conjunt, l’Ajuntament d’Almassora i els fons FEDER de la Unió Europea sumaran a parts iguals els 430.559,04 euros en què el departament ha adjudicat unes obres que van eixir a licitació per 449.000 euros. Els treballs duraran sis mesos, segons el plec de condicions, i afectaran 2.187,75 metres quadrats. El consistori ha reservat 75.154,09 euros per a l’execució de treballs durant 2021 i altres 355.404,95 euros per al gruix de l’obra a executar en 2022.

Nou pàrquing públic

El consistori ha adjudicat el contracte de lloguer d’un solar situat al costat de la plaça de la Molineta com a espai que albergarà el nou pàrquing públic de la Vila. Després del procés de licitació, l’Ajuntament ha triat aquest solar amb 3.000 metres quadrats i capacitat per a uns 120 vehicles per a facilitar l’espai d’aparcament coincidint amb la conversió en zona de vianants d’una nova fase en el barri antic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari