Almassora proposa adjudicar les obres de l'Ateneu Jove per 148.000 euros per a la seua remodelació

Pacale 10, empresa de la Vall, és la millor valorada en el concurs públic per a la reforma

Almassora proposa adjudicar les obres de l'Ateneu Jove per 148.000 euros per a la seua remodelació
17/08/2021 -

La mesa de contractació de l’Ajuntament d’Almassora ha proposat a l’empresa Pacale 10 per a l’adjudicació de les obres de l’Ateneu Jove per la seua oferta establida en 148.760 euros. La signatura de la Vall és la millor de les sis presentades al concurs públic per a la rehabilitació integral de l’edifici del carrer Sant Bàrbar. La seua remodelació transformarà l’antic bloc en un modern i accessible espai per a la pràctica formativa i l’adquisició d’habilitats informàtiques.

Cal recordar que el consistori va traure a concurs la reforma per 165.289,2 euros, més IVA, per a adjudicar unes obres cofinançades al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora. L’avanç del procés, que conclourà amb l’adjudicació definitiva una vegada formalitzada tota la documentació, ha portat al departament de Joventut a realitzar l’empaquetat i trasllat de mobiliari i estris per a deixar lliure per a les obres l’edifici.

Els treballs s’estendran durant tres mesos, el temps marcat en els plecs de condicions, per a incorporar una aula d’informàtica que permeta formar a la ciutadania en administració electrònica i accés a internet. Per a això serà necessari demolir la tabiqueria existent en la planta segona, on està prevista la nova classe, distribuir lavabos, crear un quart de neteja i adequar totes les instal·lacions de l’edifici afectades per l’actuació (lampisteria, sanejament, electricitat, climatització, ventilació, veu i dades i equips contra incendis).

La regidora de Joventut, María Luisa Renau, ha incidit en què després de la reforma l’edifici es convertirà en el Casal Jove d’Almassora, seu també del Consell de la Joventut, de nova creació. No obstant això, aquestes dependències municipals ampliaran els seus usos i arribaran a altres franges de població gràcies a la inclusió d’una aula d’informàtica que permeta formar i ampliar capacitats laborals a qualsevol resident.

En aquest sentit, el bloc incorporarà ascensor i lavabos adaptats, a més d’una rampa en l’entrada per a garantir l’accés de tota la població i acabar així amb les barreres arquitectòniques que limitaven el seu ús fins hui. Les antigues dependències es transformaran per a oferir una programació variada de cursos formatius gràcies a l’arribada de fons europeus.

En l’actualitat, el personal dels plans d’ocupació pública ha finalitzat les tasques d’embalatge i trasllat a altres dependències municipals. Els operaris han retirat tot el material emmagatzemat, entre el qual figuren documentació, llibres, revistes, jocs de taula, radiadors, ordinadors i impressores, que s’allotjaran en altres centres municipals mentre duren les obres per a evitar que es danyen amb els treballs de reforma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari