BECSA lidera el concurs públic per a l'asfaltatge d'Almassora durant dos anys

L’Ajuntament reserva 300.000 euros per al manteniment de vies públiques

BECSA lidera el concurs públic per a l'asfaltatge d'Almassora durant dos anys
24/08/2021 -

La castellonenca BECSA és l’empresa millor valorada de les dues presentades al concurs públic de l’Ajuntament d’Almassora per a les labors d’asfaltatge de la via pública durant dos anys. El contracte, que té possibilitat de pròrroga, té un preu de licitació de 150.000 euros anuals. Després de la proposta d’adjudicació, la signatura haurà de presentar la documentació requerida per a formalitzar l’acord.

El contracte de conservació de paviments asfàltics inclou totes les vies públiques de la població, tant urbanes com industrials i rurals, així com zones d’aparcament i zones d’ús públic de propietat municipal. Els treballs comprenen també la pintura viària en les zones a asfaltar, l’elevació de trapes i embornals en les zones d’actuació, la substitució de vorades i voreres relacionats amb les actuacions d’asfaltatge.

Tal com fixa el plec de condicions, l’empresa haurà de executar una actuació de ‘bacheo’ en les condicions i períodes acordats i anualment pactarà amb el consistori l’asfaltatge d’una zona extensa, depenent de l’import previst i no utilitzat fins al moment. No obstant això, en cas d’evident necessitat per l’estat de les vies, el personal de l’empresa adjudicatària haurà de solucionar qualsevol estat inadequat de les condicions de seguretat de les zones objecte del contracte per a evitar accidents.

De fet, entre els requisits que estableix l’Ajuntament figura que l’empresa guanyadora del concurs públic designe a un coordinador en la seua plantilla per a parar atenció 24 hores davant emergències “amb capacitat per a actuació immediata en aquestes circumstàncies”. La resta de les obligacions d’aquest tècnic inclouen la distribució i supervisió del treball del personal, la seua actuació com a interlocutor de l’empresa amb el consistori i el control del compliment de les normes laborals de l’empresa. Finalment, aquesta haurà de presentar un informe després de cada actuació.

El plec de clàusules administratives contempla també un règim de faltes i sancions aplicables de caràcter lleu i greu. Inclou: faltes d’higiene i decòrum personal dels empleats, falta d’uniforme reglamentari, desconsideracions cap a públic o empleats municipals, retard en la realització del treball, retard en el lliurament de la documentació, tardar més de tres dies a respondre (que no solucionar) una incidència del programa i l’ocupació del personal contractat en tasques diferents de la prestació del servei, entre altres.

En aquest sentit, l’incompliment de les obligacions enumerades en el plec donarà lloc a la imposició de les corresponents sancions en funció del seu caràcter: les lleus portaran aparellades multes de 60 a 300 euros; les greus, de 300 a 1.000 euros, i les molt greus, de 1.000 euros a la rescissió contractual per infracció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari