El col·legi de Santa Quitèria d'Almassora rep la primera certificació d'obra per 39.000 euros

Les obres executades amb càrrec al Pla Edificant, transformaran aqueix solar en un col·legi valorat en 3.882.163,23 euros

El col·legi de Santa Quitèria d'Almassora rep la primera certificació d'obra per 39.000 euros
19/07/2021 -

L’empresa Civicons ha traslladat les despeses de la primera certificació d’obra pels treballs executats en el nou col·legi Santa Quitèria d’Almassora. En total, la primera reserva de fons suma 39.230,54 euros pel moviment de terres, urbanització, despeses de seguretat i salut i gestió de residus dels treballs al carrer Drets Humans.

Els preparatius del terreny en el qual s’alçarà el complex educatiu continuen a bon ritme i han suposat ja les primeres excavacions i transports, així com el clos per a evitar accidents de persones alienes a les obres. Els tècnics municipals supervisen periòdicament els avanços de les obres executades amb càrrec al pla Edificant i que transformaran aquest solar amb un col·legi valorat en 3.882.163,23 euros.

En aquest primer mes de treball, l’empresa adjudicatària ha instal·lat també les casetes d’obra i ha trasplantat els arbres situats en aquest espai per a perimetrar el recinte sense necessitat de tallar el trànsit als carrers adjacents. La previsió és que tant aquesta disposició com els treballs es mantinguen al mateix ritme durant tot l’estiu per a garantir el compliment del calendari previst, que situa l’obertura del nou col·legi al setembre de 2022.

La seua inauguració permetrà retirar els barracons instal·lats des de 2010 al costat del camp de futbol José Manuel Pesudo. El centre Santa Quitèria comptarà amb una superfície total de 5.041,70 metres quadrats, amb tres unitats d’Infantil, sis de Primària i un menjador amb capacitat per a 180 comensals repartits en dos torns.

El disseny és obra de la UTE Francisco Luis Miravete Martín, Francesc de Paula García Martínez, dirección y control técnico de obras y proyectos SL i Leing SL i prevaldrà la llum natural amb grans vidrieres i porxos per a afavorir l’eficiència energètica i l’ús de zones comunes. A més, el gimnàs comptarà amb ventilació natural i el complex educatiu estarà marcat pels tons neutres, on el color terracota de la pròpia ceràmica i el blanc seran els protagonistes estètics.

El Santa Quitèria també disposarà de pistes esportives en el lateral del recinte, un hort escolar, espai per a jocs cooperatius i de foment cap al medi ambient i zones reservades a administració. Cal recordar que la proposta guanyadora del concurs d’idees ha modificat el disseny inicial per a incorporar els suggeriments de la comunitat educativa, de manera que el recinte satisfaça les necessitats d’alumnat i docents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari