Corell coneixerà al setembre el projecte de macroregeneració del barri per 1,1 milions a Almassora

Corell coneixerà al setembre el projecte de macroregeneració del barri per 1,1 milions a Almassora
27/08/2021 -

L’equip de govern d’Almassora i els tècnics municipals d’Urbanisme es desplaçaran al barri de Corell el pròxim 7 de setembre per a presentar al veïnat en un acte obert al públic amb aforament el projecte de macroregeneració d’aquest districte. L’actuació està valorada en 1.173.831,52 euros i sufragada al 50% pel consistori i els fons FEDER de la Unió Europea.

La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha confirmat que el seu departament prepara ja una carta per a convocar al veïnat a la reunió prevista per al dimarts 7 de setembre a les 19 hores en el centre social de Corell. “És una reforma complexa per a atendre totes les necessitats d’un barri que ha anat rebent millores puntuals en els últims anys, però que ara es transformarà en un entorn totalment renovat i volem presentar-li’l perquè puguen fer les seues aportacions”, segons l’edil.

L’empresa Ingenio Gestión y Técnica S.L. ha dissenyat el projecte segons les claus marcades pels tècnics municipals quant a treballs d’enginyeria, urbanisme, arquitectura i gestió d’ajudes públiques. El seu contracte forma part de l’acord marc, eina pionera a l’Ajuntament, aprovat en 2020 i que permet accelerar la renovació de l’entorn a través d’una intervenció integral.

No en va, és un dels projectes urbanístics més copiosos de la legislatura en incloure el tractament superficial, l’adequació de les instal·lacions existents, la millora de l’accessibilitat i el foment de la inclusió social, entre altres. En concret, la intervenció eliminarà barreres arquitectòniques en les voreres, incorporarà nou mobiliari i millorarà els serveis públics existents. També renovaran la seua imatge, senyalització i jardineria fins a modificar per complet la configuració del barri.

L’Ajuntament d’Almassora aprofitarà les obres per a renovar l’enllumenat públic per un altre eficient, la xarxa de comunicacions, el drenatge superficial de pluvials i aigua potable. D’aquesta manera, els operaris revisaran el clavegueram de la zona, subministrament elèctric i de gas amb l’objectiu de modernitzar els serveis públics del barri per a evitar futures intervencions una vegada acabada aquesta reforma de gran importància.

L’altre projecte cofinançat per FEDER i ja en marxa és el de l’última fase de la remodelació del bulevard Sant Jaume, a càrrec de BECSA. El pressupost d’aquesta reforma ascendeix a 580.078,60 euros al 50% entre l’Ajuntament d’Almassora i la Unió Europea. En aquests moments, el vial està en procés de pavimentació per a continuar amb els treballs en superfície.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari