Dos col·legis d'Almassora en obres i sense vacants en aules pilot de 2 anys i en l'inici de curs

Ambaixador Beltrán compatibilitza la construcció amb l’arrancada de les classes

Dos col·legis d'Almassora en obres i sense vacants en aules pilot de 2 anys i en l'inici de curs
08/09/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Educació, Raquel Barberà, han acudit hui a l’inici del curs en el col·legi Ambaixador Beltrán, un dels dos centres educatius en obres al costat del Santa Quitèria. L’equip docent compatibilitzarà l’execució del nou edifici amb l’arrancada de les obres en el recinte i, a més, el programa pilot d’aules de dos anys per a facilitar la conciliació laboral i familiar.

Igual que el col·legi Regina Violant, que també forma part d’aquest projecte pioner, les 18 places ofereixes estan cobertes. Els 36 xicotets de dos anys que hui inicien la seua etapa escolar en aquests dos centres se sumen als 223 estudiants de tres anys que estudiaran en algun dels sis col·legis públics d’Almassora.

Galí ha agraït a la directora d’Ambaixador Beltrán, Melania Mingol, l’esforç del professorat en un inici del curs que, a més d’obrir aquest aula nova i aplicar els protocols contra la COVID, s’enfronta a un cicle marcat per les obres que permetran construir un col·legi després de 60 anys d’activitat del bloc actual.

En aquest sentit, la primera edil també ha agraït la comprensió del veïnat del carrer Sant Crist afectat pel tancament al trànsit del seu carrer per a cedir-la com a accés al col·legi. L’Ajuntament ha cedit places d’aparcament en el pàrquing de Pere Cornell als propietaris de garatges en aquest tram mentre duren les obres.

D’altra banda, Policia Local i els tècnics d’Urbanisme han coordinat també el clos de la plaça Botànic Calduch, així com la senyalització del corredor per als vianants entre el col·legi i aquest espai, per a garantir la seguretat de l’alumnat en el trajecte cap a la plaça, que es convertirà en el seu recinte de jocs mentre duren les obres.

La construcció simultània dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria té un cost superior als 8,8 milions d’euros amb càrrec al pla Edificant, que a Almassora continuarà amb l’ampliació i remodelació de l’IES Álvaro Falomir

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari