Dues empreses opten a remodelar l’entorn de Botànic a Almassora per 180.000 euros

Dues empreses opten a remodelar l’entorn de Botànic a Almassora per 180.000 euros
03/07/2021 -

Dues empreses opten a la remodelació de l’entorn de la plaça Botànic Calduch d’Almassora, una obra valorada en 180.000 euros. La mesa de contractació de l’Ajuntament s’ha reunit aquesta setmana per a l’anàlisi de les dues pliques presentades al concurs públic per a la reforma del parc amb l’objectiu d’accelerar l’adjudicació i iniciar les obres en breu.

Les regidores de Territori i Participació Ciutadana, Carmina Martinavarro i María Luisa Renau, respectivament, es van reunir dies arrere amb representants de l’associació de veïns per a mostrar-los les claus d’aquesta intervenció subvencionada al 100% per la Conselleria d’Habitatge. L’objectiu principal de la reforma, que atén la proposta veïnal més votada en els pressupostos participatius de 2020, és atallar els problemes d’accessibilitat de l’entorn.

L’arribada de la pandèmia va bloquejar el procés administratiu l’any passat i l’equip de govern l’ha représ en aquesta ocasió a través d’un pla d’obres que es distribuirà entre aquest exercici (100.000 euros) i 2022 (80.000 euros). El pressupost inclou: treballs previs, demolicions i condicionament, millora en la xarxes de sanejament, pluvials, reg, jardineria, aigua potable i enllumenat públic, urbanització de la zona, senyalització viària, gestió de residus, seguretat i actuacions en altres instal·lacions de Botànic Calduch.

Després de l’adjudicació dels treballs a l’empresa que guanye el concurs públic, aquesta comptarà amb quatre mesos per a executar les obres. La reforma prioritza l’accessibilitat dels carrers que envolten la plaça, un espai que compta amb un total de 2.000 metres quadrats. A més, l’actuació permetrà posar en valor la plaça Botànic Calduch, que compta amb més de 4.000 metres quadrats de sòl urbà.

També el seu entorn es veurà beneficiat de la reforma integral en incloure les obres les interseccions dels carrers Puríssima, Dos de Maig, Caritat i Joan d’Àustria. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Almassora garantirà que totes les persones del barri, que incrementarà el pas de vianants amb les obres dels col·legie Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria, puguen circular en igualtat de condicions sense problemes d’accessibilitat.

“La pandèmia va paralitzar el projecte l’any passat i aquest, gràcies a la subvenció completa de la Generalitat Valenciana, podrem fer realitat la petició del veïnat i dotar a Botànic de les millores que necessita des de fa tant de temps”, segons Martinavarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari