España rep a Galí per a atendre les al·legacions d'Almassora al PAT

Programa una nova trovada amb Castelló i el Ports pels efectes del Serrallo

España rep a Galí per a atendre les al·legacions d'Almassora al PAT
17/07/2021 -

El conseller de Territori, Arcadi España, va rebre ahir a València a l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, amb l’objectiu de recollir la sol·licitud d’Almassora de frenar l’impacte del Pla d’Acció Territorial (PAT) de la província sobre la costa local. Espanya va confirmar la seua voluntat d’atendre la petició que la localitat ja va formalitzar a través de les corresponents al·legacions durant el període habilitat a l’afecte.

Tal com va proposar, en les pròximes setmanes tindrà lloc una reunió en la qual també participarà el consistori de Castelló i l’Autoritat Portuària per a reforçar el canal de comunicació entre les administracions situades al costat del polígon del Serrallo. La trobada abordarà també les molèsties que genera la indústria pesada, la proposta d’ampliació de la zona logística i els problemes d’inundabilitat d’aqueix tram.

Tot això apareix recollit en les al·legacions presentades per l’Ajuntament d’Almassora en el primer i segon termini habilitats per la conselleria a fi de recollir les peticions de les administracions i residents afectats. Entre les prioritats destaca la configuració del perímetre de protecció respecte del risc químic del polígon del Serrallo. Les al·legacions d’Almassora consideren que és “imprescindible” corregir aquestes limitacions “i adequar-les a la realitat de la zona”.

Les al·legacions d’Almassora són crítiques també respecte al sòl no urbanitzable en entendre que “el PAT confon el desig i objectiu compartit per l’Ajuntament de comentar l’activitat agrícola amb la mesura proposada per a aconseguir-lo, a força de restringir els usos”. A més, la localitat demana la correcció d'”errors en la classificació i qualificació del sòl”.

D’igual manera, les al·legacions urgeixen a reflexionar sobre la necessitat de millora de les infraestructures existents i les seues condicions d’integració, així com amb les quals està prevista la seua execució, “de manera que no suposen una nova barrera sinó que, al contrari, la seua implantació permeta la dinamització econòmica i social, la millora de les comunicacions” i també que donen solucions a la problemàtica que genera la seua implantació “i minimitzen les afeccions existents en el territori”.

L’alcaldessa d’Almassora va agrair la trobada de treball amb Espanya amb l’objectiu de “traslladar-li de primera mà i detallar-li tots els aspectes que vam recollir en les al·legacions al PAT perquè l’administració autonòmica entenga que existeix una motivació lògica i justa per a sol·licitar la correcció del pla”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari