La Vila supera l'equador de les obres a Almassora per a estrenar la plaça Major en festes

Ja s’han completat més de la meitat dels treballs d’execució a pesar de les últimes plujes

La Vila supera l'equador de les obres a Almassora per a estrenar la plaça Major en festes
23/03/2022 -

Les obres de peatonalització de la segona fase de la Vila d’Almassora han superat el seu equador, segons han indicat els tècnics del departament municipal d’Urbanisme. En concret, els treballs ascendeixen al 58% i permetran estrenar la reformada plaça Major coincidint amb l’inici de les festes en honor a Santa Quitèria. Els fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora cofinancen les obres al 50%.

L’actuació global afecta a 2.1875,75 metres quadrats, més de la meitat dels quals ja estan conclosos malgrat les intenses pluges dels últims dies. Els carrers paral·lels a la plaça porticada, com a Sant Cristòfor o San Miguel, llueixen en aquests moments el paviment amb el mateix codi que el carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església mancant rematades en les juntes i assecat i neteja d’última hora.

Aquesta segona fase de conversió en zona de vianants, que té un termini d’execució de sis mesos, deixarà per a després de les festes patronals l’actuació al carrer Verge de la Llum, segons han indicat els tècnics municipals a l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, en la seua visita al barri antic. Tal com han apuntat, l’empresa Ravi Obres, Transports i Excavacions, adjudicatària, s’ajusta al calendari previst malgrat contratemps com el de la pluja.

La reforma de la plaça Major i els carrers adjacents va eixir a concurs públic per 449.000 euros. La mesa de contractació va adjudicar les obres per 430.559,04 euros a la mateixa empresa que es va encarregar del primer tram de remodelació a l’ésser la signatura millor puntuada en el barem de criteris. Després dels tastos a la fi de novembre, i per a evitar la coincidència amb la fira medieval, el gruix de la reforma va arrancar a principis de desembre i hui ja és visible l’avanç.

En aquest sentit, els carrers ja transformats han eliminat les vorades, de manera que l’accessibilitat és del 100% per a la totalitat de la població i, a més, genera una major sensació d’amplitud. La vorera a una única altura és l’actuació en superfície que se suma a la renovació de canalitzacions subterrànies i xarxes de serveis públics en el conjunt declarat Bé d’Interés Cultural (BIC).

Així, el consistori aprofita els treballs per a renovar la xarxa de subministrament d’aigua potable amb la substitució de les velles conduccions de fibrociment per altres de polietilé més gran. D’igual forma, la xarxa elèctrica incorpora canalitzacions entubades subterrànies i arquetes en cada encreuament de carrers per a eliminar encreuaments aeris existents quan les companyies actuen, tal com succeirà amb les empreses de telefonia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari