El Port aportarà una franja dunar d’un quilòmetre a la platja d’Almassora en 2022

La intervenció serà durant l’últim trimestre per a evitar obres durant l’estiu i garantir l’accés dels banyistes

El Port aportarà una franja dunar d’un quilòmetre a la platja d’Almassora en 2022
22/02/2022 -

L’Autoritat Portuària de Castelló realitzarà una aportació d’arena per a conformar una franja dunar en zona seca d’aproximadament un quilòmetre de longitud a la platja d’Almassora. És l’acord aconseguit aquest matí en la reunió de coordinació entre la Direcció Provincial de Costas, el Port de Castelló i l’Ajuntament d’Almassora. A la trobada a Castelló ha assistit l’alcaldessa, Merche Galí, i representants dels grups polítics municipals, a més del president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó, i responsables del Costas.

La intervenció tindrà lloc en l’últim trimestre de 2022 per a evitar l’existència d’obres durant l’estiu i garantir així l’accés dels banyistes a totes les franges de platja d’Almassora, al mateix temps que permetrà a les administracions tramitar totes les autoritzacions que ha de superar el projecte. Està quantificat en 100.000 euros, xifra que permet agilitar la via administrativa al Port.

Tal com ha indicat l’alcaldessa al final de la reunió, l’Autoritat Portuària ha proposat a la Direcció Provincial de Costas un projecte de reserva dunar per a la protecció de la platja enfront de l’activitat del recinte portuari. L’aportació, pendent de determinar la localització concreta, serà respectuosa amb les zones de protecció de la fauna que estan delimitades per a garantir la seua conservació.

Les tres administracions han recordat que aquesta és la primera de les col·laboracions previstes per a garantir una inversió inèdita de l’Autoritat Portuària en la costa de la localitat. De fet, s’han emplaçat a futures trobades per a continuar amb el treball en altres projectes a mitjà termini encaminats a la regeneració.

La seua intenció segueix d’acord amb l’acord adoptat al setembre i es produeix després que el Port haja tret a concurs un estudi batimètric de la costa sud per 50.000 euros que, en aquest cas, abunda també en l’estudi de la costa fins a la desembocadura del Millars d’acord amb les futures actuacions per a la defensa i regeneració de les platges d’Almassora.

Obres de defensa

A més, l’Ajuntament d’Almassora ha fixat una nova trobada amb el Ministeri per a la Transició Ecològica el 9 de març. La reunió telemàtica amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz Cubillo, abordarà els terminis que maneja el Govern d’Espanya per a executar les obres de defensa de les platges d’Almassora, el plec de les quals ja està redactat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari