Tres empreses opten a redactar el projecte de defensa de la platja de la Torre a Almassora

Tres empreses opten a redactar el projecte de defensa de la platja de la Torre a Almassora
21/07/2022 -

Tres empreses han presentat les seues ofertes al concurs públic per a la redacció del projecte de defensa de Pla de la Torre a Almassora. Es tracta d’Acadar, ingeniería y consultoría S.L., Ingeniería avanzada de obras marítimas S.L.P i Técnica y proyectos S.A. Així figura en la Plataforma de Contractació de l’Estat després de la licitació convocada pel Ministeri per a la Transició Ecològica el mes de juny passat. Malgrat que el procediment continua el seu curs, l’Ajuntament d’Almassora participarà el pròxim 6 d’agost en la concentració convocada per la plataforma ciutadana Mediterrània en defensa de la costa.

Referent a la licitació, la mesa de contractació ha obert la documentació de les tres empreses que opten a l’adjudicació de la redacció del projecte per 90.699,97 euros i ha sol·licitat l’esmena d’una de les pliques, que ja està corregida. En aquest punt, els tècnics avaluen en aquests moments la documentació restant per a la proposició de l’empresa adjudicatària en funció dels criteris que figuren en el plec de condicions. El procediment administratiu continuarà el dia 28 amb l’obertura de les ofertes econòmiques.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha rebut amb satisfacció la notícia que les tres empreses candidates han sigut admeses al concurs públic. “En un moment en què amb una certa freqüència els concursos queden deserts, garantir que una de les tres empreses redactarà el projecte ens assegura la continuïtat del procés sense interrupcions”, en paraules de la primera edil.

Una vegada adjudicat el contracte, l’adjudicatària disposarà d’un any per a redactar el projecte encaminat a estabilitzar la platja de la Torre a través de les obres posteriors. L’actuació afectarà 2.000 metres de longitud de costa en l’extrem que bufona amb la desembocadura del riu Millars. Per a això, l’adjudicatària haurà de realitzar prèviament un estudi específic paisatgístic, la prospecció arqueològica determinada per la Conselleria de Cultura, el mateix projecte constructiu i l’elaboració de l’estudi d’impacte ambiental de Pla de la Torre.

En aquest espai tindrà lloc la concentració ciutadana prevista per al pròxim 6 d’agost en la qual participarà l’equip de govern per a sol·licitar la defensa de la costa. La primera edil ha convidat a les associacions veïnals a assistir de manera conjunta “per a alçar una única veu en defensa dels drets d’Almassora”.

Mentrestant, el Ministeri de Transició Ecològica continuarà amb el projecte per a l’estabilització d’aquesta platja enfront dels temporals. Els treballs inclouran mitjans tècnics, especialistes en batimetria i biocenosis marines, assajos de control de qualitat, presa de mostres d’aigua per al control de qualitat i terbolesa, equip geològic i geotècnic d’exploració del terreny, material topogràfic, cartografia i equips d’arqueologia subaquàtica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari