Almenara presenta la programació cultural i social de les festes patronals

Una gran carpa acollirà els principals esdeveniments musicals en el Recinte Firal

Almenara presenta la programació cultural i social de les festes patronals
13/09/2021 -

L’Ajuntament d’Almenara ha presentat la programació cultural de les festes patronals que es desenvoluparà entre el 24 i el 27 de setembre complementant els actes taurins del pròxim cap de setmana i la tradicional Volta a Peu celebrada dissabte passat. Segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, “hem programat quatre dies d’actes variats per a tots els públics i edats, tot això adaptat a les circumstàncies que marca la Covid-19 i prioritzant en els esdeveniments a les entitats i grups locals”. L’alcaldessa espera poder recuperar la programació habitual per als festejos de 2022.

Per part seua, la regidora de festes, Débora Marín, ha destacat que “hem elaborat una programació plena d’activitats per a dos caps de setmana, aquest pròxim amb els bous i al següent amb esdeveniments de caràcter social i cultural per a tots els públics, a l’espera de recuperar les activitats de costum l’any vinent“.

ESDEVENIMENTS MUSICALS

Destacar que els grans esdeveniments musicals d’aquestes festes es realitzaran en una gran carpa amb aforament per a 1.300 persones assegudes que se situarà en el recinte firal amb l’objectiu que puga gaudir el màxim nombre de persones possible ja que “amb els aforaments vigents, l’auditori albergaria poc públic” segons ha explicat l’alcaldessa, encara que “allí també es realitzaran activitats“. Destacar que per a regular l’aforament d’aquests esdeveniments s’entregaran uns tiquets gratuïts. Pròximament es comunicarà per les xarxes socials municipals els punts i dies de recollida d’aquests.

Així doncs serà necessari el tiquet per a accedir a la carpa del recinte firal per a veure les actuacions de Toni Pons “El Mentalista” del divendres 24, l’espectacle “Con Mucho Gusto” que és un tribut a Ana Belén, Víctor Manuel, Miguel Ríos i Joan Manuel Serrat del dissabte 25 i al gran concert “Metre i Mig de música” amb la Banda Simfònica i la Coral Cant de Cor de l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara del diumenge 26. Al mateix temps també serà necessari el tiquet per a accedir a l’auditori Vicent Casanova Rebollar per a l’espectacle “Els Fenders” de Ximo Beri programat per al dilluns 27. L’apartat musical es completarà amb els tardeos programats divendres i dissabte en la Plaça del Molí amb les actuacions de “Trébede” i “Paradita flamenca“.

També serà necessari el tiquet per qüestions d’aforament per a dues activitats infantils, com són l’obra teatral “Iaios” del divendres 24 a la vesprada i el Musical de Disney del diumenge 26. Tots dos se celebraran en l’Auditori Vicent Casanova Rebollar. A més des del 17 de setembre i fins al 3 d’octubre estarà la fira d’atraccions en marxa a partir de les 6 de la vesprada. La primera hora no tindrà música ni llums perquè puguen gaudir-la els xiquets i xiquetes amb trastorn de l’espectre autista, així com síndrome d’asperger o qualsevol altra causa que els afecte la il·luminació i el so. A més el dilluns 27 de setembre i el diumenge 3 d’octubre, tant les atraccions com els xurros i xocolate de la Xurreria Martí, costaran 1,50 euros.

A més el dissabte 25 a les 12 i diumenge i dilluns a les 10 i a les 12 el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara ha programat unes jornades de portes obertes per a mostrar la recentment acabada restauració del conjunt de fortificacions de Darrere del Castell.

Finalment en el programa de festejos no podia faltar l’homenatge a la dona i a l’home més majors d’Almenara, Dolores Català (98 anys) i Antonio Caballero Martínez (96 anys) que es realitzarà amb l’acompanyament de la Llavor, grup de dolçaina i tabal.

OCUPACIÓ VIA PÚBLICA

D’altra banda, destacar que a partir de hui les penyes poden registrar-se i sol·licitar l’ocupació de la via pública en les dependències de la Policia Local de 9 a 14 hores. Aquesta ocupació només estarà vigent el pròxim cap de setmana i el següent. Les penyes hauran de deixar net el carrer i complir amb les mesures sanitàries que estiguen vigents. Cal recordar que els casals hauran de complir una sèrie de normes sanitàries per la covid-19 com per exemple la restricció d’aforament, màscara obligatòria, prohibició de fumar, així com tampoc balls o karaokes. La totalitat de normatives es donaran a conéixer en un pròxim decret.

A més, també des de hui, es poden adquirir a l’Ajuntament les entrades per a les diverses sessions taurines del pròxim cap de setmana. Cada sessió (matí, vesprada o nit) tindrà un cost d’1 euro que es destinarà als programes de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari