Benicarló prepara unes festes marcades per les restriccions i la prudència davant la pandèmia

Les Festes Patronals tindran lloc del 21 al 29 d’agost

Benicarló prepara unes festes marcades per les restriccions i la prudència davant la pandèmia
12/08/2021 -

La Junta de Seguretat Local s’ha reunit a Benicarló per a planificar l’estratègia de vigilància de cara les Festes Patronals. La reunió ha servit també per a ratificar la renovació del conveni Viogen, el Sistema Integral de Seguiment de les Víctimes de Violència de Gènere al qual Benicarló està adherit des de 2016.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, han presidit avui la Junta Local de Seguretat, reunida per tal de coordinar les accions de seguretat amb vistes a la celebració de les Festes Patronals, que tindran lloc del 21 al 29 d’agost.

La reunió també ha comptat amb la presència del regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, el regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, el nou capità de la Guàrdia Civil a Vinaròs, Samuel Santana, el tinent de la Guàrdia Civil a Benicarló, Pablo Torre, i el cap accidental de la Policia Local, Juan Gasch, a més de representants de la Policia Autonòmica.

L’alcaldessa ha subratllat que «aquestes Festes, de nou, el compliment estricte de la normativa ha de ser l’objectiu principal de tots» i ha fet una crida a la prudència a tots els veïns i visitants. «Encara tenim una incidència de contagis molt alta i cal mantindre totes les precaucions per evitar tirar per terra tot l’esforç que hem fet fins ara».

Xaro Miralles ha recordat que tots els actes tindran lloc en recintes a l’aire lliure però tancats i amb control d’aforament.

Per la seua banda, la subdelegada ha demanat «cautela» a la ciutadania i ha reiterat la importància de complir totes les mesures.

Es renova el conveni Viogen per a la protecció de les víctimes de violència de gènere

La Junta de Seguretat també ha servit per a firmar un any més la renovació del conveni Viogen de coordinació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local per a la protecció de les dones víctimes de violència de gènere. Actualment a Benicarló s’està fent el seguiment a 72 dones víctimes de violència de gènere, de les quals 4 corresponen a la Policia Local.

Cal recordar que Benicarló està adherit al programa Viogen des de 2016.

Baixen els delictes

Segons ha explicat la subdelegada, durant el primer semestre de 2021, ha baixat la incidència de delictes en comparació amb els anys 2018 i 2019. «Benicarló és una ciutat segura», ha dit la subdelegada, que ha reiterat la necessitat de denunciar per tal de poder fer front a les noves formes de delinqüència. En aquest sentit, Soledad Ten ha constatat que els delictes cibernètics i els relacionats amb la violència de gènere s’han incrementat en els últims 6 mesos. Per la seua banda, l’alcaldessa ha lloat la coordinació entre forces de seguretat i ha anunciat que el grup ROCA de vigilància dels delictes rurals incrementarà els efectius de cara a les pròximes campanyes agrícoles, especialment la de la garrofa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari