Quatre estreles Michelin buscaran els millors Pinxos de Carxofa de Benicarló

Del 13 al 29 de gener es poden degustar les proposades culinàries amb la carxofa DO de Benicarló com a ingredient principal en 28 bars i restaurants de la ciutat

Quatre estreles Michelin buscaran els millors Pinxos de Carxofa de Benicarló

La Festa de la Carxofa de Benicarló 2023 ha començat d’una forma molt especial. I és que en l’edició d’enguany es comptarà amb un jurat d’excepció en una de les seues propostes més reconegudes: el Concurs del Pinxo de la Carxofa de Benicarló.

Un total de cinc professionals de la restauració que compten amb quatre estreles Michelin seran els encarregats de buscar les millors propostes d’un concurs que es divideix en dues categories formades per tres premis cadascuna: la de pinxo d’autor i la de pinxo tradicional.

La 30 edició de la Festa de la Carxofa de Benicarló comptarà, així, amb la participació dels xefs Vicent Guimerà, de l’Antic Molí; Miguel Barrera, de Cal Paradís; Emanuel Carlucci i Alejandra Herrador de Atalaya; i María José Martínez, del Lienzo.

Un total de 12 restaurants aspirants intentaran conquistar l’exigent paladar d’un grup dels cuiners de més prestigi de la Comunitat Valenciana. Cadascun dels participants elaborarà les seues propostes i presentarà els plats als jurats, que haurà de deliberar tenint en compte aspectes com el gust, la textura, l’aroma, la tècnica, l’organització o la presentació.

El Concurs del Pinxo de la Carxofa de Benicarló, que posa cada any el llistó més alt, se celebrarà en el magnífic entorn del Magatzem de la Mar dilluns 16 de gener.

Paral·lelament al concurs, del 13 al 29 de gener es poden degustar les proposades culinàries amb la carxofa DO de Benicarló com a ingredient principal en 28 bars i restaurants de la ciutat, amb pinxos que combinaran la tradició i l’avantguarda.

Dins de la Festa de la Carxofa de Benicarló 2023, el cap de setmana del 28 i 29 de gener tindrà lloc la VII Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat en la plaça de la Constitució, on se celebrarà l’esperada “torrada de carxofes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari