La Festa de la Carxofa de Benicarló 2023 encén fogons per als seus dies més grans

Aquest cap de setmana se celebraran els actes centrals, com són la torrada popular i la Demostració Gastronòmica de la Carxofa

La Festa de la Carxofa de Benicarló 2023 encén fogons per als seus dies més grans

La Festa de la Carxofa de Benicarló 2023 encén els fogons per a celebrar els seus actes centrals aquest cap de setmana. I és que la ciutat espera a milers de visitants, autoritats i veïns i veïnes per a tornar a viure la torrada popular o la Demostració Gastronòmica de la Carxofa.

Aquest divendres arrancarà amb la visita del ministre d’Agricultura, Luis Planas, que signarà el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Benicarló i mantindrà una breu trobada amb autoritats locals. També visitarà la Cooperativa Agrícula Benihort, on es reunirà amb el Consell Rector, i la Llotja, on es reunirà amb la Confraria de Pescadors.

A la vesprada, el programa de ràdio Pròxima Parada d’À Punt també donarà cobertura especial de la Festa de la Carxofa amb un programa especial de 15.30 a 19.30 hores.

Caldrà esperar fins a les 20.00 hores per al Sopar de Gala de la Carxofa 2023 en la carpa del Parador, on es retrà homenatge i s’entregarà el distintiu de la Carxofa d’Or a Carme Ruscalleda. Es tracta d’una de les cuineres més prestigioses de l’actualitat. Així mateix, Vicenta Calvet, com a dona agricultora que ha dedicat la seua vida al camp, també rebrà un sentit homenatge de Benicarló.

Segons ha informat el consistori, en el sopar participaran l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles; el president de la Diputació, José Martí; el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes; la subdelegada de Govern a Castelló, Soledad Ten; la corporació municipal, alcaldes i alcaldesses, diputats nacionals, provincials i autonòmics; representants del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló; el Consell Agrari; Caixa Benicarló; Benihort i membres d’organitzacions agràries i associacions locals.

Fira de Productes Gastronòmics i torrada popular

Quant al dissabte, la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat obrirà les portes de 10 a 21.00 hores en l’avinguda de Joan Carles I i el carrer de Sant Joan. Enguany podrà gaudir-se de 35 estands d’hortalisses, fruites, verdures, olis, vins, formatges, torrons, melmelades, mels, licors, carns, embotits, productes gurmets i de la mar o cerveses. Així mateix, hi haurà set estands d’artesania.

A partir de les 19.00 hores, la plaça de la Constitució acollirà l’esperada Torrada popular de carxofes, organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló. La degustació serà en el col·legi Marqués de Benicarló i es poden comprar els tiquets el dissabte 28 en la carpa de la mateixa plaça o de forma anticipada en www.benicarloevents.com, per un preu de 3 euros.

Per a acomiadar la jornada, el grup valencià La Fúmiga se’n pujarà a l’escenari de la pista annexa al Pavelló Poliesportiu en un gran concert amb entrada gratuïta fins a completar aforament. A continuació, la festa seguirà amb dj.

Demostració Gastronòmica de la Carxofa

El diumenge, 29 de gener, la jornada arrancarà de nou amb l’obertura de la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat, de 10.00 a 14.00 hores en l’avinguda de Joan Carles I i el carrer de Sant Joan.

A les 11.00 arrancarà l’acte més multitudinari de la Festa de la Carxofa: la Demostració Gastronòmica. Els restaurants de l’Agrupació de Restauradors de Benicarló seran els encarregats d’obrir la jornada en la plaça de la Constitució.

A les 11.30 hores serà la Degustació Gastronòmica en el col·legi Marqués de Benicarló, amb quatre torns d’accés al recinte: 11.30, 12.00, 12.30 i 13.00 hores. Per a la degustació és necessari comprar un tiquet per 15 euros, que inclou tres degustacions i una beguda. Per a comprar-los, hi ha un punt de venda presencial el dia 29 en la plaça de la Constitució a partir de les 09.30 hores i també de forma anticipada en la Tourist Info de Benicarló i www.benicarloevents.com.

La festa de la Carxofa 2023 celebrarà així els seus actes principals aquest cap de setmana, encara que continuarà presumint de producte del 29 de gener a l’1 de març amb les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Carxofa de Benicarló. Fins al 29 de gener també es pot gaudir de les Jornades de Pinxo de la Carxofa 2023, amb tres rutes per a assaborir les propostes d’enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari