En novembre entrarà en funcionament la nova línia d'autobús Vinaròs-Benicarló-Peníscola

En novembre entrarà en funcionament la nova línia d'autobús Vinaròs-Benicarló-Peníscola
11/11/2021 -

El dilluns 15 de novembre entrarà en funcionament el nou servei públic de transport de viatgers per carretera entre els municipis de Vinaròs, Benicarló i Peníscola. El nou servei connectarà tots els combois amb l’estació de Renfe de Benicarló i modificarà el seu recorregut, de manera que els autobusos entraran i sortiran de Benicarló per l’avinguda del Maestrat, eliminant així les parades del carrer de Sant Francesc i de Pintor Sorolla.

Així ho ha anunciat el regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, que s’ha mostrat convençut que la nova línia millorarà el servei i repercutirà de forma positiva en la mobilitat a Benicarló. En aquest sentit, el regidor ha explicat que «el trasllat de les parades del carrer de Sant Francesc coincidirà amb el projecte de construcció de l’Eix Cívic Central, que implicarà prioritzar els espais per a vianants». Añó ha recordat que «l’objectiu a llarg termini és descongestionar el tràfic al centre de la ciutat i redirigir-lo cap als afores, i el trasllat de la línia de l’autobús ens ajudarà a iniciar aquest procés».

El cap de la Policia Local, Víctor Cheto, ha afegit que «el nou traçat de l’autobús suposarà un canvi de circulació al carrer de Peníscola, que passarà a ser d’un únic sentit (en direcció cap a Corts Valencianes) en el tram que va entre la plaça de la Constitució fins a l’avinguda de la Llibertat». «La resta del carrer —ha assenyalat— també s’habilitarà com a vial d’un únic sentit, tot i que el canvi serà provisional i anirà en funció del resultat que ens done a nivell de mobilitat».

Pel que fa a la ubicació de les noves parades, al carrer de Peníscola se situaran tocant a l’avinguda de la Llibertat, mentre que les parades de l’avinguda del Maestrat s’ubicaran a tocar al carrer dels Llauradors, la zona més pròxima als carrers habitats.

Altres canvis que resultaran de l’entrada en funcionament del nou servei de transport serà el trasllat de la parada del taxi a l’actual parada d’autobús de Pintor Sorolla (que quedarà inhabilitada).

Per últim, segons ha anunciat el regidor Ilde Añó, «estem estudiant, aprofitant que en breu tindrem oberta la nova Biblioteca, la possibilitat d’habilitar un carril bici al carrer de Peníscola, per tal d’incentivar el desplaçament dels estudiants en bici i per a donar una major seguretat, tant a les bicicletes com als vehicles de mobilitat personal».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari