Benicàssim amplia la seua petjada verda en emetre 297 tones menys de CO₂ en les obres de prolongació de la CV-149

Un estudi realitzat sobre la disminució de la petjada de carboni posa en valor la solució executada per l’Ajuntament que ha apostat per l’economia circular en reutilitzar els àrids existents

Benicàssim amplia la seua petjada verda en emetre 297 tones menys de CO₂ en les obres de prolongació de la CV-149
01/08/2021 -

Benicàssim amplia la seua petjada verda en reduir 297 tones de CO₂ en les obres de prolongació de la CV-149 que s’estan executant.

Aquesta dada s’extrau de l’estudi realitzat per l’empresa adjudicatària quant a la disminució de la petjada de carboni, comparant les emissions produïdes entre la solució que executa l’Ajuntament, mitjançant la reutilització d’àrids existents, i els mètodes tradicionals. En aquest estudi s’han contemplat les emissions que es produeixen a causa del transport (tant de terres existents a abocador com de subministrament de sòl seleccionat de préstec, llast artificial de pedrera i mescles bituminoses), les emissions produïdes en la producció d’aquests materials i la seua posterior posada en obra.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “l’estalvi d’emissions que s’aconseguirà amb l’actuació duta a terme en la prolongació de la CV-149 de Benicàssim, reforça el nostre compromís per reduir la petjada de carboni. Som els ajuntament els qui des del local, hem de contribuir a la transformació, millorant i compartint valors des del nostre entorn local al global”.

La tecnologia emprada per l’empresa seleccionada ha consistit a reutilitzar i reciclar el material existent, tractant-lo mitjançant l’addició de conglomerant hidràulic. “El nostre compromís amb el medi ambient ens porta a implementar accions diàriament per a mitigar els efectes del canvi climàtic. Aquesta acció és un pas més en la nostra estratègia per a aconseguir els objectius als quals ens vam comprometre en adherir-nos a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 i en el compliment d’Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha destacat l’alcaldessa.

L’edil d’Urbanisme, Carlos Díaz, ha continuat explicant que “les milers de tones de residus que es generen mitjançant els sistemes tradicionals en la construcció i demolició, revela la importància real d’aplicar una economia circular en la construcció i avançar cap a una vertadera sostenibilitat. És per això que en aquesta actuació s’ha buscat que els recursos propis del terreny aporten el màxim valor”.

La reducció d’emissions de CO2 forma part del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PAUS), un document estratègic de planificació energètica climàtica que, com ha recordat la regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, conté les accions que el municipi durà a terme per a superar els objectius establits per la Unió Europea per a l’any 2030, com són la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, l’aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic, “tres objectius complits en la present obra que, a més de sostenibilitat, reforçarà la seguretat i mobilitat en aquest accés al municipi”.

Quant al grau d’execució de l’obra, des de l’inici de la mateixa el mes de febrer passat, s’ha executat una sèrie de treballs entre els quals s’inclouen el moviment de terres del tronc del vial i de la rotonda en l’avinguda Mohino, els murs de contenció, el drenatge transversal, la reposició de serveis i el desviament de la canonada de Acuamed (aigua procedent de la dessaladora). Després de la trituració dels àrids existents en la traça del vial ja s’han començat els treballs d’estés i millora del mateix per a conformar la base del ferm, els quals es prolongaran durant uns dies. La posada en servei de la canonada de Acuamed, el drenatge longitudinal, l’asfaltat i la senyalització i abalisament són treballs a realitzar en les pròximes setmanes perquè, segons els terminis establits, a mitjan mes d’octubre puga concloure l’obra “amb la qual guanyarem en seguretat i millorarem la mobilitat en el municipi, especialment per als residents en la zona sud i a les urbanitzacions de muntanya, així com ajudarà a descongestionar la Gran Avinguda Jaume I, sobretot durant la temporada estival”, ha indicat l’edil d’Urbanisme i Mobilitat, Carlos Díaz.

La prolongació de l’autovia tindrà una extensió d’uns 620 metres, comptarà amb quatre carrils (dos per sentit) i un carril bici i connectarà la coneguda com a rotonda de la Paella amb l’avinguda Mohino.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari