Benicàssim reitera a l'Estat la necessitat que assumisca el cost de la dessaladora

A punt d’expirar el termini de la moratòria del Conveni, el Govern no s’ha pronunciat sobre la cobertura del cost de la infraestructura com ha vingut exigint l’Ajuntament

Benicàssim reitera a l'Estat la necessitat que assumisca el cost de la dessaladora
24/08/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim reitera la necessitat que l’Estat assumisca el cost de construcció i posada en funcionament de la dessaladora Oropesa-Benicàssim.

El ple ordinari del mes d’agost que se celebra aquest divendres 27 inclou novament una moció per a sol·licitar al Ministeri per a la Transició Ecològica que s’inicien els tràmits oportuns per a eximir als ajuntaments de l’assumpció del cost de l’amortització de la infraestructura.

“Des del 2008 el Govern Central ha tingut temps més que suficient per a trobar una solució justa i beneficiosa. En el cas de Benicàssim, si hem d’assumir finalment el cost suposarà hipotecar durant 25 anys el pressupost de la localitat en haver de fer front al pagament de 700.000 euros anuals el que limitarà el potencial del nostre municipi”, ha declarat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Cal recordar que va ser l’any 2008 quan el llavors equip de govern format pel tripartit PSOE, Compromís i Esquerra Unida van signar el Conveni regulador per al finançament i explotació del sistema de subministrament d’aigua dessalada, i que obligava al pagament per part de l’Ajuntament de Benicàssim.

Susana Marqués ha continuat explicant que “fa tres anys aconseguim pactar una moratòria amb Acuamed, per a l’entrada en vigor del Conveni aprovat en 2008 amb la finalitat de buscar una solució de finançament. Després de tres anys, se’ns acaba el temps i ens trobem en el mateix punt, sense que l’Estat ens allibere del cost de la construcció i posada en marxa de les dessaladores ni haja trobat una solució justa, consensuada i beneficiosa”.

Per tot això, el ple d’aquest divendres inclou una moció per a reiterar novament la necessitat que siga el Govern Central qui assumisca el total de l’import, “i quan les obres són d’utilitat pública haurien de finançar-se per part de l’Estat”, ha finalitzat l’alcaldessa de Benicàssim.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari