El disseny de Beatriz Tárrega il·lustrarà el LIV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega

La dissenyadora de Benicàssim ha guanyat el concurs de cartells amb “El color de la música”

El disseny de Beatriz Tárrega il·lustrarà el LIV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega
15/07/2021 -

El Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega de Benicàssim ja té cartell. El disseny de la veïna de Benicàssim, Beatriz Tárrega Casañ, sota el títol “El color de la música”, il·lustrarà la LIV edició que se celebrarà del 26 d’agost al 3 de setembre.

El jurat del concurs de cartells es va reunir aquest dijous a la vesprada per a triar el disseny entre les propostes rebudes. El premi del concurs ascendeix a 1.000 euros i com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “la imatge guanyadora serà l’encarregada d’il·lustrar i promocionar la present edició amb la qual es reprén el Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega, una cita cultural on la interpretació, la difusió de la guitarra i la música del Mestre Tárrega seran, novament, un lloc de trobada per a amants de la música i guitarristes de tot el món”. El certamen és un dels concursos de guitarra més antic i amb més prestigi del món, ja que se celebra des de 1967, reunint cada any als millors joves guitarristes del panorama internacional, amb la finalitat de fomentar la interpretació d’obres de guitarra, i especialment les del cèlebre compositor Francisco Tárrega.

Ja amb el cartell triat comença el compte arrere per a l’inici del certamen. El termini d’inscripció es manté obert fins al pròxim 14 d’agost. Quant a les bases, poden participar quants guitarristes ho desitgen, excepte aquells que van obtindre el Primer Premi del Certamen en edicions anteriors. Així mateix, a causa de l’ajornament de l’edició de 2020, i per a no perjudicar aquells concursants que l’any passat aconseguien el límit d’edat permesa per a poder concursar, enguany, s’estableix aquest límit d’edat en 36 anys, i els concursants no hauran d’haver complit els 37 anys durant la celebració del certamen.

Pel que fa al desenvolupament del certamen, els dies 27 i 28 d’agost es durà a terme la fase de preselecció en la qual els concursants admesos interpretaran un repertori de lliure elecció que comprenga obres de diferents estils i en el qual, necessàriament, s’inclouran el “Estudio de velocidad” i “María” (Gavota) de Francisco Tárrega.

Els dies 30, 31 d’agost i 1 de setembre el Teatre Municipal acollirà les sessions del certamen i els músics seleccionats interpretaran obres lliurement triades, entre les quals inclouran, obligatòriament, el “Estudio Brillante de Alard” i una obra de lliure elecció de Francisco Tárrega. Després d’això, el jurat triarà als concursants que passaran a la sessió final del 3 de setembre. Com ha explicat el director del certamen, José Morales, “els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en una sèrie de xicotets concerts en el ‘Dia Tárrega’ (el dijous previ a la Final) on interpretaran, principalment, xicotetes peces del Mestre Tárrega”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari