Batalla: "Si donem exemple als xiquets, la igualtat no serà una qüestió de debat"

Vanessa Batalla, regidora d’Igualtat de Benicàssim, destaca la sensibilització i bona acollida del veïnat a iniciatives com ‘Tots els 25 són 25 de novembre’

Batalla: "Si donem exemple als xiquets, la igualtat no serà una qüestió de debat"

La cultura, l’esport, l’elaboració de pressupostos, el moviment associatiu, l’educació… totes aquestes àrees tenen les seues peculiaritats, però també punts en comú com la reivindicació de la igualtat entre homes i dones, una meta que protagonitzarà la programació especial del Dia Internacional de la Dona a Benicàssim. Vanessa Batalla, regidora d’Igualtat del municipi, explica que el feminisme s’aborda de manera integral, global i transversal en el consistori per a superar el debat que l’envolta cada dia.

Quin paper juga una regidoria d’Igualtat en un ajuntament com el de Benicàssim?

La veritat és que el meu objectiu és treballar per a aconseguir que algun dia no siga necessària una àrea especifica d’igualtat. Seria desitjable que en temes d’Igualtat no hi haguera cap debat, per estar superat; que no hi haguera etiquetes, sinó assoliments; però lamentablement ara com ara no és així, per això no és que siga necessari, sinó que considere imprescindible que el concepte d’Igualtat siga transversal en totes les àrees de gestió, en totes les accions i polítiques que es duen a terme a Benicàssim.

Com treballen aquesta àrea?

Des que vaig assumir la regidoria, el concepte d”igualtat’ s’aborda de manera integral, global i transversal. Actuem des de tres enfocaments: l’educatiu des d’edats primerenques i en els col·legis i instituts; didàctic, perquè es fa necessari apel·lar a la corresponsabilitat de la societat, de tots i cadascun de nosaltres, per a aconseguir l’objectiu, per això iniciem la campanya ‘Tots els 25 són 25 de novembre’ a través de la qual cada mes pretenem visibilitzar i combatre la violència de gènere; i per descomptat, actuem des del punt de vista més institucional.

Els ajuntaments, les administracions en general hem de donar i crear exemples, i sobre aquest tema m’agradaria destacar que en l’actualitat està en vigor el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Benicàssim, aprovat l’any passat i que es desenvoluparà fins al 2023.

Quins són els objectius d’aquest pla?

Entre els objectius generals del pla es troben la igualtat de tracte, la igualtat d’oportunitats, el respecte a la diversitat i a la diferència, la incorporació de la perspectiva de gènere en totes les polítiques i accions municipals, promoure la igualtat de dones i homes i la representació equilibrada de dones i homes en la presa de decisions.

Com ha acollit aquests canvis la ciutadania?

Sincerament estic molt orgullosa dels veïns de Benicàssim. Des del primer moment s’han implicat títol particular, així com des de les associacions i col·lectius locals. Treballem conjuntament perquè aquest projecte no es detinga.

Com veu el futur dels xiquets i xiquetes del municipi? Considera que viuran en una societat més igualitària?

L’educació és fonamental. Hem de ser conscients de la responsabilitat que, com a adults, tenim amb els més menuts. Els adults hem de tindre comportaments exemplars, perquè els xiquets es xopen de valors socials com el respecte, la tolerància… si som capaços que aquests valors calen en la societat, estic convençuda que la igualtat no serà una qüestió a debat, per estar superada.

Si tira la vista arrere, com veu la societat de Benicàssim?

S’ha avançat, per descomptat. I això és mèrit de la ciutadania, però no podem ser triomfalistes, hem de continuar treballant perquè açò és una carrera de fons. Com he dit, jo estic molt satisfeta amb el treball que estem realitzant, em motiva per a continuar avançant, però sobretot del que més orgullosa estic és dels veïns, que m’ajuden, animen i col·laboren per a aconseguir aquest objectiu.

Què queda per fer?

Doncs com a desig, que desaparega el debat. Això significaria que hem aconseguit la igualtat real i efectiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari