Igualtat recepciona les obres del CEAM de Benicàssim que donarà servei a més de 2.200 persones majors

Aquest projecte s’emmarca en el Pla Convivint d’Infraestructures Socials per a augmentar la xarxa de recursos públics

Igualtat recepciona les obres del CEAM de Benicàssim que donarà servei a més de 2.200 persones majors
11/05/2021 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha recepcionat les obres del centre d’atenció a persones majors (CEAM) de Benicàssim, que s’inclou dins del Pla Convivint d’Infraestructures Socials, impulsat pel Govern valencià amb l’objectiu d’ampliar la xarxa de recursos públics en aquest àmbit.

Aquestes obres, que han suposat una inversió de 2,6 milions d’euros, corresponien a un dels projectes inacabats del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana (Pla PIP), que es va paralitzar per problemes econòmics de l’empresa contractista l’any 2012.

Donada la importància d’aquest recurs per al municipi, des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives es van realitzar totes les gestions per a poder finalitzar aquest projecte, l’execució del qual era una reivindicació històrica per part de la ciutadania de Benicàssim.

Aquest projecte, amb una superfície de 2.021,75 metres quadrats, donarà servei a les més de 2.200 persones majors de Benicàssim i també donarà suport a les seues famílies en la seua atenció i cura, oferint la possibilitat que puguen romandre en el seu municipi i prop del seu entorn familiar.

La infraestructura té dos nivells i patis centrals que il·luminen tots els espais. En el soterrani se situen les instal·lacions per al personal, com a cuines, vestuaris, tallers, cafeteria i administració.
Així mateix, els serveis destinats al CEAM es troben en el nivell inferior per a facilitar l’accés al mateix i evitar interrompre la dinàmica del centre de dia, que estarà en el pis superior. L’edifici comptarà amb serveis com a perruqueria, infermeria o podologia, entre altres.

La Conselleria destinarà ara una partida de 200.000 euros a l’Ajuntament de Benicàssim perquè puga procedir a l’equipament de les instal·lacions i, posteriorment, subvencionarà totes les places del centre de dia amb l’objectiu que s’integren en la xarxa pública de la Generalitat.

Pla Convivint

El CEAM i centre de dia de Benicàssim s’inclou en el Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials, que suposarà una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables com les persones majors, amb diversitat funcional o trastorns de salut mental.

El pla, que es finançarà amb fons propis de la Generalitat així com els procedents de les ajudes europees i algunes aportacions municipals, té entre els seus objectius la cobertura de les necessitats i avançar cap a l’equitat territorial, juntament amb la finalització d’obres pendents de plans posats en marxa per anteriors governs, i la lluita contra la despoblació, impulsant la posada en marxa de serveis de proximitat en l’àmbit rural i d’interior.

En l’àmbit de persones majors, el Convivint contempla 100 actuacions i una inversió de 279 milions d’euros, que permetran duplicar el nombre de residències públiques i multiplicar per 12 els recursos d’atenció diürna, a més d’instal·lar punts d’atenció en la proximitat en el món rural, que consistirà en un centre de dia amb extensions que seran gestionades pel mateix personal, i que en la seua majoria seran a la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari