Els bombers aconsegueixen controlar un incendi de quatre focus a Segorbe, Xèrica i Navaixes

Tot apunta al fet que l’origen del foc van ser unes espurnes provocades pels frens d’un tren

Els bombers aconsegueixen controlar un incendi de quatre focus a Segorbe, Xèrica i Navaixes
23/05/2022 -

Els bombers forestals han aconseguit controlar un incendi de quatre focus en els termes municipals de Segorbe, Xèrica i Navaixes, tal com ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

El foc s’ha originat en una zona pròxima a les vies del tren que cobreixen els trajectes de València-Terol-Saragossa i la línia de Rodalia València-Caudiel. De fet, la hipòtesi principal és que l’origen de les flames ha sigut una espurna provocada pels frens del tren, segons ha informat À Punt. El Centre de Coordinació d’Emergències ha comunicat al voltant de les 12.00 del migdia la recepció d’un avís d’incendi forestal a Segorbe. Fins allí s’han traslladat una unitat de bombers forestals, una autobomba, i un helicòpter i una unitat helitransportada.

Uns minuts més tard, s’ha detectat un nou focus aquesta vegada en la localitat de Xèrica, també en una zona pròxima a les vies del tren. Pel que s’ha enviat dues unitats més de bombers forestals i dues autobombes més. Malgrat no ser massa grans, els focus han crescut bastant per les altes temperatures i també per les dificultats per a accedir que han hagut de sortejar els bombers.

A causa de l’incendi, Renfe Rodalia ha hagut de detenir la circulació de la línia C-5 (València-Caudiel) en tots dos sentits durant una hora. Com a solució, ha establit un servei alternatiu per carretera entre les estacions de Xèrica i Segorbe.

Unes hores més tard, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers de Castelló actualitzaven la informació de l’incendi i comunicaven que, finalment, treballant per a apagar l’incendi es trobaven set unitats de bombers forestals, dues dotacions del parc de l’Alt Palància, cinc autobombes, un helicòpter i la seua unitat helitransportada, dues unitats aèria (avions) i tres coordinadors del Consorci Provincial de Bombers de Castelló. Al voltant de les 15.00, el foc s’ha donat per controlat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari