Borriana es prepara davant un possible escenari d'emergència per sequera

La localitat ha celebrat la reunió de la taula de la sequera per a anticipar les possibles mesures dins del Pla d'Emergències Municipal de Sequera

Guardar

Reunió de la Mesa de la Sequia de Borriana
Reunió de la Mesa de la Sequia de Borriana

L'Ajuntament de Borriana ha celebrat una nova reunió de la taula de la sequera per a preparar-se davant un possible escenari d'emergència durant l'estiu. Durant la recent trobada, s'han proposat per part del consistori mesures per a fomentar i conscienciar a la ciutadania de la importància de l'estalvi hídric, així com s'ha continuat amb el desenvolupament d'una ordenança municipal, que haurà de ser ratificada en Ple, per a dotar de seguretat jurídica i anticipar-se davant futures mesures en una situació hipotètica de verdadera emergència que comportarien mesures més restrictives.

Entre les mesures, destaca la decisió de dotar el pou número 6 d'unes instal·lacions de bombament d'aigua reciclada per a proveir els camions encarregats de les tasques de la neteja en via pública. A més, també s'ha acordat amb l'empresa concessionària accelerar les obres de reparació del sistema de proveïment d'aigua per a minimitzar les fugides existents.

Unes decisions que s'han pres, després de constituir el mes de maig passat, la taula de la sequera per a combatre la falta de precipitacions que afecta la província. Així mateix, el Pla d'Emergències Municipal de Sequera es va aprovar amb l'objectiu d'estalviar recursos hídrics i adaptar els protocols davant futurs nous episodis de sequera, ara, en situació d'alerta.

El consistori té activats els protocols per a desenvolupar i continuar amb el full de ruta iniciat en compliment a la Llei 10/2001, de 5 de juliol, del Pla Hidrològic Nacional, on l'Ajuntament de Borriana, com a administració pública responsable de sistemes de proveïment urbà que atén una població superior de 20.000 habitants, havia de disposar d'un Pla d'Emergència davant estes situacions.

Unes mesures que se sumen a les ja adoptades anteriorment com establir el reg de parcs i jardins en horari nocturn per a evitar l'evaporació d'aigua, així com a realitzar un estudi exhaustiu de la despesa en aigua potable que suposen els edificis públics.

Destacats