Borriana exaltarà les Reines Falleres 2022, Sandra i Ana, aquest cap de setmana

Borriana exaltarà les Reines Falleres 2022, Sandra i Ana, aquest cap de setmana
13/01/2022 -

El calendari faller de Borriana entra al punt àlgid amb la celebració dels actes d’exaltació de les Reines Falleres de Borriana 2022, Sandra Candau i Ana Giménez, en el Teatre Payà, aquest pròxim cap de setmana, 15 i 16 de gener.

En un mes diferent a l’habitual, i després de molts dies de preparatius, nervis, il·lusió i assajos, arriba a un dels moments més especials d’aquest inici de cicle faller, el moment de recórrer el corredor principal del Teatre Payà i pujar les escales, davant un públic entregat, per a rebre de la mà de l’alcaldessa, Maria Josep Safont, la banda que les acredita com a màximes representants de les falles de Borriana.

Després de l’acte de proclamació del passat 28 de novembre, i del ‘manifest’ d’aquesta setmana, Sandra viurà el seu acte d’exaltació el dissabte 15 de gener a les 19h al Teatre Payà, acompanyada la Cort d’Honor i Dames de la Ciutat 2022 i de les falleres de les 18 comissions de falles del municipi.

Mentre que el torn de la Reina Fallera Infantil 2022, Ana Giménez, serà el diumenge 16 de gener a les 17.30h en el mateix Teatre Payà, acompanyada per la Cort d’Honor i Dames de la Ciutat infantils 2022 i les falleres infantils de les 18 comissions falleres.

Modificacions

La regidora de les falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, ha avançat que els actes d’exaltació es faran amb algunes modificacions per a adaptar-los a l’actual situació epidemiològica, raó per la qual l’escenari només l’ocuparan les màximes representants de cada comissió i la duració serà menor.

“L’essència es quedarà intacta” ha aclarit Molina, però per a garantir la seguretat “tan sols estaran a l’escenari les màximes representants de les comissions, la reina fallera i la seua cort d’honor”. Una decisió adoptada, segons ha precisat, per a “evitar aglomeracions i establir una distància sufiecient, per la qual cosa les acompanyants de les falleres majors de cada comissió passaran a ocupar les butaques de l’amfiteatre”.

Quant a l’assistència de públic, ha puntualitzat que s’ha decidit “mantindre l’aforament complet” i la mascareta “serà obligatòria per a totes les persones presents”. A més, també es procurarà agilitar l’evolució de l’acte i reduir la duració, amb tot i això, ha assegurat, “sense llevar gens d’emoció a un dels moments més esperats per totes les falleres”.

Mantenidores

Les borrianenques Ana Montagut el dissabte i Carolina Mataix el diumenge han sigut les persones que han triat les mateixes reines falleres, Sandra i Ana, com a mantenidores per als seus respectius actes d’exaltació.

Ana Montagut és una persona molt vinculada des de la seua infantesa al món faller en la falla de la Ravalera, i va arribar a ser la Reina Fallera de Borriana 1996. Des de llavors ha exercit de presentadora i de mantenidora en diferents falles de barri i societats. Així mateix, va formar part del Comitè Organitzador del 50 aniversari de les Reines Falleres Infantils en 1999 i, com a presentadora l’any 2003 en el Teatre Payà, en la celebració del 75 aniversari de les Falles de Borriana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari