Comencen les obres d'enderrocament de l'actual IES Jaume I de Borriana i la construcció del nou centre

Comencen les obres d'enderrocament de l'actual IES Jaume I de Borriana i la construcció del nou centre
26/02/2021 -

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha presidit aquest matí la signatura de l’acta de replanteig que suposa el tret d’eixida per a les obres que derrocaran en els pròxims dies l’actual IES Jaume I per a la construcció del nou edifici que el substituirà.

L’edificació del nou centre suposarà la renovació de les instal·lacions obsoletes del primer institut que es va construir a Borriana, ja fa més de 50 anys, amb un edifici que serà capdavanter en matèria d’eficiència energètica i un dels de major capacitat dels que s’estan construint actualment dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

El nou IES Jaume I de Borriana es construirà en la mateixa parcel·la que ocupa actualment, de 19.327m², i el projecte en conjunt compta amb un pressupost global que ascendeix a més de 13 milions d’euros que estan finançats per la Generalitat Valenciana a través del Pla Edificant.

En l’acte de signatura de l’acta de replanteig i la visita a les instal·lacions han participat també el director territorial d’Educació, Cultura i Esport a Castelló, Alfred Remolar, i la cap de servei d’Educació de la Direcció Territorial d’Educació, Cultura i Esport a Castelló, Maria Josep Palmer, i en representació del centre educatiu, la directora de l’IES Jaume I, Mari Carmen Usó, i la cap d’estudis de l’IES, Regina Rodrigo.
Per part de l’ajuntament han estat presents el regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, i el regidor de Cultura, Vicent Granel. També han participat representants de l’empresa adjudicatària, de la direcció tècnica de l’obra i els caps de les unitats tècniques de construcció de la Direcció Territorial d’Educació i de l’Ajuntament de Borriana.

Les obres de demolició del vell edifici i la construcció del nou han sigut licitades a favor de l’empresa Acciona Construcción SA per un muntant de 12.385.492 euros (IVA inclòs), i el termini d’execució màxim serà de 30 mesos. Per part seua, la redacció del projecte ha sigut realitzada per Santatecla Arquitectes SLP.

Aulari provisional

Davant la imminent construcció del nou centre, després de les festes nadalenques, es va traslladar a l’alumnat a l’aulari provisional de mòduls prefabricats instal·lat en el solar de l’antic IES Llombai, que es mantindrà durant el període que dure la construcció del nou IES Jaume I.

Cal destacar que es tracta d’un centre de grans dimensions que compta amb 950 alumnes i alumnes i 100 professors, als quals cal sumar tot el personal no docent.

Per això, els terrenys on se situava l’antic Llombai alberguen la construcció d’instal·lacions provisionals més gran de la Comunitat Valenciana, amb una superfície total de 4.320m² composta per 82 espais de diferent índole on se situen aules, despatxos, departaments, lavabos, biblioteca o diferents sales.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari