La falla Societat Club 53 triomfa en les Falles de Borriana 2022

El primer de les falles infantils en la categoria especial ha sigut per a la Falla Barri València

La falla Societat Club 53 triomfa en les Falles de Borriana 2022
16/03/2022 -

La falla Societat Club 53 ha aconseguit el màxim guardó, el premi a la millor falla d’enguany 2022 en la categoria especial, mentre que la Falla del barri València ha aconseguit el primer de categoria especial infantil. El segon dels premis d’especial ha sigut per a la falla Don Bosco i el tercer per al monument del Barri València.

La lectura de l’acta de la Junta Local fallera ha tingut lloc aquesta vesprada a les 17h a la sala de Plens de l’Ajuntament presidida per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, les Reines Falleres, Sandra Candau i Ana Giménez, i el president de la Federació de Falles, Salvador Doménech, i ha comptat amb la presència de les corts d’honor i dames de la ciutat i de representants de la Junta Local Fallera.
Per a evitar aglomeracions, s’ha procedit a la lectura de l’acta dels premis a les 17 hores des de la sala de plens de l’Ajuntament, un esdeveniment que s’ha retransmès online i que han pogut seguir les 18 comissions de la ciutat per a, posteriorment, a partir de les 18 hores, anar acostant-se una a una fins a la plaça Major per a arreplegar els seus banderins des de l’escenari del tapís.
L’acte d’entrega de premis de les falles, enguany, igual que l’octubre de 2021, no ha sigut en la Llar Fallera, sinó a la plaça Major, fins on han acudit les comissions de forma escalonada, i des de l’escenari instal·lat per a l’ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia han rebut els seus guardons de mans de les màximes representants falleres de 2022, Sandra Candau i Ana Giménez.

Premis

En la Primera categoria el primer premi ha sigut per a la falla Barri de la Mercé, el segon per a Plaça Chicharro i el tercer per a Barri Camí d’Onda. En segona Categoria, els premis han recaigut el primer en el Barri la Vila, segon per al Barri de l’Escorredor, tercer per a Barri Quarts de Calatrava, quart Societat Club Ortega, cinquè Societat Cardenal Tarancón i sisè Barri La Ravalera.
El premi a la millor crítica local li ho ha portat la falla Don Bosco i els guardons per als millors llibrets de falla han recaigut el primer premi per al Barri València, segon per a la Mercé, tercer per al Barri Camí d’Onda, quart Don Bosco i cinquè Bari La Vila.

Per part seua, els premis per a les falles infantils de primera categoria han correspost: el primer a la Falla Barri la Mercé, seguida de Societat Centre Espanya, Barri La Vila, Plaça Chicharro, Rei Jaume I, Societat Club Ortega, i Barri l’Escorredor.

El primer premi d’activitat fallera de l’exercici 2022 ha sigut per a la Falla Barri València, el segon per al Barri Don Bosco, tercer per a Barri La Vila, quart per a Barri La Mercé, cinquè Barri Camí d’Onda, sisè Barri Quarts de Calatrava, setè per a Cardenal Tarancón i vuitè per a l’Escorredor.
Després del lliurament dels guardons, Sara Molina ha manifestat que, després de “tot el viscut els dos últims anys, hem tornat a gaudir d’una Gala de Premis de les falles en la qual l’alegria, l’esportivitat fallera i l’emoció han sigut els protagonistes”.

“Les falles són molt més que una festa, som cultura i som solidaritat”, ha afirmat, i ha instat a la implicació “activa” en la reactivació de la festa de les falles i al seu manteniment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Per part seua, l’alcaldessa ha felicitat a totes i cadascuna de les 18 agrupacions falleres “per la seua labor i esforç, que en tan sols cinc mesos han aconseguit que enguany les Falles de Borriana pogueren recuperar la seua esplendor i tornar amb la major normalitat possible i així poder tancar el cicle faller, demostrant el seu lliurament i les seues qualitats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari