Finalitzen les obres d'ampliació i adequació de l'aparcament de l'estació Borriana-Alqueries

Finalitzen les obres d'ampliació i adequació de l'aparcament de l'estació Borriana-Alqueries
05/05/2021 -

El coordinador de Rodalia d’Adif i Renfe a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha visitat acompanyat per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, el final de les obres d’ampliació i adequació i la posada en servei de l’aparcament de l’estació ferroviària de Borriana-Alqueries.

Amb una inversió de 161.000 euros i un termini d’execució menor de dos mesos, els treballs de condicionament de Renfe han inclòs actuacions per a la millora de l’accessibilitat, l’increment de les places d’aparcament i l’il·luminat tipus LED i altres millores.

El pàrquing, que està situat en els voltants de l’estació de tren, es posa avui en servei amb una nova organització i un increment de la seua capacitat. Disposa de 49 places, dues de les quals són per a persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs també han suposat actuacions per a millorar l’accessibilitat, com ara l’adaptació de voreres i l’encaminament accessible en l’accés principal. A més, s’ha desmuntat la instal·lació d’enllumenat i s’ha substituït per una instal·lació nova amb il·luminat de tipus LED, que proporciona una major eficiència energètica. Renfe ha substituït també el tancament de l’estació, a més de reposar la senyalització i pintar marques viàries.

L’estació de Borriana-Alqueries pertany a la línia C-6 del nucli de Rodalia de València i la seua utilització s’aproxima als 600 viatgers diaris.

En el transcurs de la visita, Juan Carlos Fulgencio ha destacat la importància d’aquest tipus d’actuacions impulsades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana amb la finalitat de millorar les instal·lacions de la xarxa de Rodalia i potenciar entre la ciutadania l’ús del ferrocarril de forma quotidiana.

Per part seua, Maria Josep Safont ha valorat aquesta actuació de Renfe, i ha manifestat que se suma a les realitzades l’any passat per l’Ajuntament cofinançades pels fons Feder i emmarcades en l’estratègia Edusi, a través de la qual ja es va reformar una zona d’aparcament. Concretament, es va ampliar fins a 85 places d’aparcament, es van construir voreres, es va pavimentar, es van adequar els jardins, es va instal·lar mobiliari urbà, es va millorar el sistema d’il·luminació i es van senyalitzar els espais i carrils.

En aquesta línia, l’alcaldessa ha recordat que encara que la titularitat del sòl al costat de l’edifici de l’estació de trens de Borriana és d’Adif, no va ser obstacle perquè l’Ajuntament i Adif “es coordinaren i aconseguiren un acord de concessió del terreny per a mamprendre les obres de rehabilitació de l’esplanada exterior de la parada de tren per a adequar l’espai a les necessitats d’aparcament de les persones del municipi usuàries de les instal·lacions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari