Així serà el nou CEE Pla d'Hortolans de Borriana després del projecte de reforma integral

Esta infraestructura educativa comptarà amb un nou edifici innovador, sostenible i d'avantguarda per a atendre a l'alumnat amb diversitat funcional

Guardar

Simulació virtual de com serà el nou CEE Pla d'Hortolans
Simulació virtual de com serà el nou CEE Pla d'Hortolans

L'Ajuntament de Borriana avança en la posada en marxa de les obres de reforma integral a les quals se sotmetrà el Centre d'Educació Especial (CEE) Pla d'Hortolans de la localitat. Es tracta d'un centre educatiu d'àmbit comarcal inaugurat en 1984 que atén les necessitats educatives de caràcter permanent que té l'alumnat amb diversitat funcional.

Així, i quatre dècades després de la seua obertura, el centre iniciarà un projecte de reforma integral que ho convertirà en una nova infraestuctura educativa caracteritzada per ser un edifici sostenible, innovador i d'avantguarda. Ara, el consistori municipal (que ja és propietària del centre després de la cessió de la Diputació el passat mes de maig) ja ha aprovat el projecte de rehabilitació i es troba elaborant actualment els plecs per a traure a la major brevetat possible la licitació mitjançant la qual s'adjudique a una empresa l'execució de les obres necessàries.

Uns treballs per valor de 2,33 milions d'euros que estan finançats íntegrament per la Generalitat Valenciana a través del Pla Edificant i la previsió del qual és que finalitzen en un termini de 15 mesos. Així, el projecte de reforma ha sigut elaborat per l'empresa valenciana Negrosobreazul i es tracta d'una proposta arquitectònica que aposta per la innovació i la sostenibilitat com a eixos principals. En eixe sentit, la rehabilitació del col·legi CEE Pla d'Hortolans pretén actualitzar una instal·lació dotacional de més de 40 anys que no ha tingut cap intervenció de magnitud, més enllà de xicotetes obres de manteniment i d'adaptació als nous usos que ha albergat.

Sobre este tema, el regidor d'Educació, Alejandro Clausell, ha valorat positivament "l'esforç de Diputació i Generalitat per continuar millorant els centres educatius de Borriana" i ha afegit que "la reforma integral del CEE Pla d'Hortolans és una prioritat per al Govern municipal que aposta per una educació pública, universal i de qualitat per als burrianenses".

Simulación virtual de cómo será el nuevo CEE Pla d'Hortolans
Simulació virtual de com serà el nou CEE Pla d'Hortolans

Millorar l'eficiència energètica, l'accessibilitat i la seguretat del centre

Entre les actuacions principals es troba la millora de l'eficiència energètica, la reforma interior de part del centre, la renovació de la majoria d'instal·lacions adaptant-les a les noves necessitats i labors que permeten el compliment amb la normativa vigent en tots els seus àmbits.

Amb la finalitat de millorar l'eficiència energètica, es van a substituir totes les finestres que actualment estan obsoletes per noves fusteries de PVC i proteccions solars que ajuden a millorar el comportament tèrmic global contribuint a reduir el consum energètic del centre educatiu en gran manera.

Respecte a les obres de reforma interior, estes se centren en la renovació de tots els nuclis de banys i vestuaris dotant-los d'accessibilitat universal, un element indispensable en el CEE Pla d'Hortolans a causa de les característiques dels seus usuaris.

Simulación virtual de cómo serán los nuevos aseos del CEE Pla d'Hortolans
Simulació virtual de com seran les noves condícies del CEE Pla d'Hortolans

A més, es renovarà l'accés principal i l'hall interior, també se substituiran les portes interiors per portes antiatrapamiento. De la mateixa manera, s'actuarà sobre les cobertes que presenten problemes d'entrada d'aigua o filtracions, mentre que està previst substituir completament la coberta del gimnàs. D'altra banda, dins del projecte es contemplen labors de millora i independitzar l'ús de la cuina, así com crear un nou taller de cuina dirigit als alumnes.

Quant a les instal·lacions, cal destacar que es renoven quasi per complet la xarxa de sanejament, lampisteria, electricitat i il·luminació, adaptant-les als nous requisits d'ús i normatives. I també s'actualitzarà el centre perquè complisca la normativa front incendis, per la qual cosa es van a construir dues escales d'emergència i la instal·lació de boques d'incendi, entre altres actuacions.

Destacats