La Comunitat Valenciana rebrà la setmana vinent 401.400 dosi de vacunes, el lliurament més elevat fins ara

En aquests 18 mesos s’han administrat 1.574.074 dosi i hi ha ja 411.342 valencians i valencianes que compten amb la pauta completa

La Comunitat Valenciana rebrà la setmana vinent 401.400 dosi de vacunes, el lliurament més elevat fins ara
29/04/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana rebrà la setmana vinent 401.400 dosis de vacunes contra la COVID-19, l’enviament setmanal més elevat des que es va iniciar, fa quatre mesos, el procés d’immunització de la ciutadania.

Es tracta d’una “bona notícia” que permetrà accelerar el ritme d’administració de dosis, ha afirmat el president després de visitar el punt de vacunació massiva situat en les instal·lacions de la Ciutat de la Llum d’Alacant.

En concret, tal com ha detallat el president, la farmacèutica Pfizer remetrà 187.200 dosis; AstraZeneca, 168.000 dosis; Moderna, 32.800 dosis, i Janssen, que pauta una única inoculació, enviarà 13.400 vacunes.

Aquestes al voltant de 400.000 dosis representen una quarta part de totes les dosis que s’han administrat des que, a principis de gener, es va començar a vacunar a la població.

Tal com ha detallat Puig, en aquests 18 mesos s’han administrat 1.574.074 dosis, amb la següent distribució provincial: 577.998 dosis a Alacant, 185.716 dosis a Castelló i 810.360 dosis a València.

A més, hi ha 411.342 valencians i valencianes que compten ja amb la pauta completa, incloent-hi a les persones que han rebut la vacuna de Janssen.

Lideratge en el ritme de vacunació

D’altra banda, el ritme de vacunació es manté en la Comunitat per damunt de la mitjana d’Espanya: s’han administrat el 92,7% dosi de les rebudes, enfront del 88% de mitjana. Aquestes xifres estan permetent que Comunitat lidere, al costat d’Andalusia, el ritme de vacunació, segons ha exposat el president.

Respecte a les persones en residències, quasi el 100% (el 99,8%) ha rebut ja una dosi i el 93% ja té les dues. Així mateix, el 100% de les persones majors de més de 80 anys ja han rebut almenys una dosi i el 90% estan vacunades amb la pauta completa. D’altra banda, en la franja de la població d’entre 70 i 79 anys la cobertura d’una dosi és del 71,9%, i el 5,8% d’aquestes persones estan vacunades.

Totes aquestes dades -ha remarcat el president- permeten assegurar que s’està avançat en el “gran objectiu d’arribar a l’estiu en la millor situació possible” per a consolidar la recuperació econòmica i social. Referent a això, ha subratllat que s’està en disposició d’arribar al mes juny amb totes les persones majors de 60 anys vacunades almenys amb una dosi.

Universalització de les vacunes

El president ha insistit a més que la vacunació és un actiu fonamental per a la recuperació i en què ha d’universalitzar-se. “Enfront d’una pandèmia global, cal donar una resposta global”, ha defensat el cap de l’Executiu, que ha avançat que tornarà a plantejar la setmana vinent aquesta reivindicació davant el Comité de les Regions.

El responsable del Consell ha indicat, d’altra banda, que confia que els laboratoris complisquen amb els seus compromisos i mantinguen en les setmanes successives els subministraments establits.

Puig ha agraït als equips de vacunació la seua professionalitat i ha afegit que la societat valenciana “ha demostrat la seua gran maduresa, el seu gran compromís col·lectiu” en el compliment de les normes sanitàries, la qual cosa ha permés que la Comunitat Valenciana siga durant sis setmanes l’autonomia amb la menor taxa d’incidència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari