La Diputació consigna 150.000 euros més per a hores extra en el Consorci de Bombers per a utilitzar en cas de noves emergències

És una modificació de crèdit que se suma a la realitzada al setembre per valor de 475.000 euros per a gratificació del personal i reposició de material

La Diputació consigna 150.000 euros més per a hores extra en el Consorci de Bombers per a utilitzar en cas de noves emergències
18/10/2022 -

El ple de la Diputació ha aprovat hui una modificació de crèdit addicional de 150.000 euros per al Consorci Provincial de Bombers de Castelló destinada al capítol de dotació global de gratificacions de 2022. És una operació que es duu a terme perquè en el cas que es produïsquen noves situacions d’emergència quede garantit el pagament d’hores extres als treballadors de Bombers Diputació Castelló. L’aprovació de hui és la segona que s’escomet en el termini de mes i mig, ja que per la virulència dels incendis del passat mes d’agost la consignació de recursos econòmics va quedar sobrepassada i va resultar ser insuficient.

Cal recordar que l’Assemblea d’alcaldes del Consorci ja va aprovar el passat 1 de setembre una primera modificació de crèdit de 475.000 euros, que va ser ratificada en el ple del 13 de setembre, per a fer front al pagament de les hores extres i reposar el material que va quedar inservible en els incendis del passat estiu. Aquella primera actuació ha permés que, una vegada superada tota la tramitació administrativa que exigeix la llei, les hores extra generades a l’agost ja es puguen abonar amb la nòmina de setembre. A més, el Consorci Provincial de Bombers ha decidit avançar deu dies el pagament de les nòmines perquè els seus treballadors puguen disposar de manera immediata de les gratificacions a les quals tenen dret.

Actiu financer de 9,2 milions d’euros

Un altre dels acords ha sigut l’aprovació definitiva d’una modificació de crèdit per a consignar un actiu financer de 9,2 d’euros de cara a l’elaboració dels pressupostos de 2023, utilitzant 4 milions d’euros que encara queden de romanents de tresoreria i els recursos procedents de baixes i de partides que ja no es podran executar en el present exercici. Aquesta actuació suposa una optimització amb la qual es pretén tindre-ho tot disposat perquè l’inici del nou any siga possible començar a executar els nous comptes públics de la institució.

Negociar els pressupostos

En el transcurs de la sessió plenària el president Martí ha realitzat un oferiment als grups de l’oposició a entaular negociacions que permeten que tant Partit Popular com Ciutadans puguen realitzar aportacions als comptes públics del pròxim any. Segons ha assenyalat, l’«única condició és tindre els pressupostos actius l’1 de gener, escoltant les propostes que tinguen a bé realitzar els grups de l’oposició, d’acord amb el nostre soci [del PSPV-PSOE] de Compromís». Ha afegit que «esperem dialogar i negociar sobre uns pressupostos que fan molta falta en una situació tan greu com la que està travessant la nostra societat».

Polítiques de Sostenibilitat

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha posat en valor l’aposta de l’equip de govern progressista de la institució «per la promoció d’un teixit productiu social i solidari de proximitat amb el territori, la que comporta pràctiques universitàries i formació als nostres pobles, la que digitalitza i acompanya a les nostres a pimes i a les persones autònomes que resideixen en l’àmbit rural».

Així s’ha manifestat en resposta a la moció presentada pel Grup Popular per a l’adopció de mesures urgents en matèria de gestió i sostenibilitat mediambiental, que ha sigut rebutjada pel ple. Garcia ha defensat que la política que està impulsant l’equip de govern «és la que fa que aquesta institució siga pionera en educació ambiental, la que avança en sintonia amb les noves exigències climàtiques i hídriques i la que crea línies de subvenció per a desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible».

Declaració institucional dones afganeses

Tots els grups representats en el ple han aprovat una declaració institucional de suport a les dones i xiquetes afganeses, així com als seus drets, en la qual se sol·licita que el Govern d’Espanya i tots els organismes internacionals competents escolten i interactuen amb les persones activistes d’aquesta causa i pressionen als talibans perquè respecten els drets fonamentals de les dones i xiquetes del seu país. També se sol·licita protecció internacional a les afectades que es troben fora de l’Afganistan i posar fi a les exempcions de les prohibicions de viatges per als talibans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari