Educació facilita la conciliació en xicotets municipis amb noves aules de 2 anys

El pròxim curs hi haurà 36 noves aules gratuïtes per a lluitar contra el despoblament “i que la gent opte per viure en els seus pobles”

arxiu

Educació facilita la conciliació en xicotets municipis amb noves aules de 2 anys

El curs 2021-2022 comptarà amb el triple d’aules gratuïtes per a xiquets i xiquetes de 2 anys amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats de les famílies, siguen les que siguen les seues condicions, facilitar la conciliació i combatre així la despoblació. I és que Castelló és la província amb més aules noves creades per a aquest curs, la gran majoria en xicotets municipis, tal com ha anunciat el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

En concret, 18.000 xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana nascuts en 2019 podran començar la seua escolaritat a partir de setembre, amb el termini de la matrícula ja iniciat en telematricula.es fins al pròxim 2 de juny. Aquestes places estan distribuïdes en col·legis de 89 poblacions de tota la Comunitat Valenciana.

En el cas de Castelló, és la província que acull la majoria d’aquestes noves classes, amb 36. Segons ha informat la Conselleria d’Educació, Castelló de la Plana -que encara un curs amb grans canvis en els seus centres educatius – suma dues noves aules, una en el CEIP Bernat Artola i l’altra en el CEIP Illes Columbretes. La resta de la Plana Alta guanya quatre aules de dos anys, una en el CEIP La Mediterrània d’Orpesa, i les altres tres a les escoles de Cabanes, La Serra d’en Galceran i Vilanova d’Alcolea.

A la Plana Baixa s’obriran set aules d’Infantil 2 anys: una en el CEIP Pascual Nácher de Vila-real i una altra en el CEIP Recaredo Centelles de la Vall d’Uixó. Les altres cinc seran a les escoles d’Alfondeguilla, Eslida, la Llosa, Suera i Tales.

A la comarca de l’Alt Palància es creen 7 noves aules de dos anys que seran a les escoles d’Assuévar, Barraques, Begís, Caudiel, Toràs, el Toro i Viver, mentre que en l’Alt Millars s’obrin dos, una a Montán i l’altra a Montanejos.

Els Ports disposarà de tres noves aules d’Infantil 2 anys, que s’obriran en els aularis de Cinctorres, Forcall i Portell de Morella. L’Alcalatén suma dues noves aules, una a l’escola de les Useres i l’altra a Vistabella del Maestrat. A la comarca de l’Alt Maestrat es creen tres noves aules de 2 anys que estaran a Culla, Tírig i Vilar de Canes.

A la comarca del Baix Maestrat s’obrin cinc noves aules d’Infantil 2 anys. Una se situarà en el CEIP Jaume I de Vinaròs, i les altres quatre, a les escoles de la Pobla de Benifassà, Rossell, la Salzadella i Xert.

D’aquesta manera, 648 xiquets i xiquetes més nascudes en 2019 podran començar la seua escolaritat a partir de setembre i facilitar així la conciliació familiar i laboral. Sobre aquest tema, Marzà ha destacat que “la novetat és que la meitat de les noves aules de 2 anys gratuïtes les hem creades en escoles rurals, perquè considerem que són fonamentals per a lluitar contra la despoblació, ja que amb més facilitats educatives, la gent opta per quedar-se a viure als seus pobles”.

Així mateix, el conseller explica que “és una prioritat garantir la igualtat d’oportunitats de les famílies i que els seus fills i filles puguen accedir a aquest tram d’educació no obligatòria independentment de la seua situació socioeconòmica”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari