L'Alt Maestrat rebrà en 2021 quasi 2 milions d'euros en transferències directes de la Diputació, més del doble que en 2019

Martí ha visitat les obres realitzades amb càrrec al Pla 135 de 2020 de millora de la piscina de Torre d'En Besora i de remodelació en dos cèntrics carrers de Vilar de Canes

Guardar

vilar de canes plan 135 diputacion
vilar de canes plan 135 diputacion
El president de la Diputació, Jose Martí, ha destacat que la institució provincial transferirà 1.884.030,33 euros de manera directa en 2021 a la comarca de l'Alt Maestrat, xifra que suposa més del doble que en 2019, any en què la quantitat va ser de 848.100 euros. Es tracta d'un increment d'un milió d'euros que "posa de manifest el compromís amb els pobles d'interior de l'equip de govern de la Diputació progressista de Castelló, fonamentalment, amb els més xicotets". Martí ha recordat que "creiem fermament en la majoria d'edat dels ajuntaments i treballem perquè tinguen cada vegada major autonomia i disposen de més recursos, en nom de la consecució del gran objectiu que presten el millor servei possible a la ciutadania".Són declaracions efectuades a la finalització de la visita d'obres del Pla 135 corresponent a l'any 2020, que el president i el diputat provincial de Concertació amb els ajuntaments, Ximo Huguet, han realitzat a les localitats Torre d'En Besora i Vilar de Canes.Dues noves parades en el periple que el president està efectuant per tota la província "per a trepitjar el terreny i escoltar les nostres alcaldesses i els nostres alcaldes, i per a prendre el pols en sentir de les persones que resideixen en les diferents comarques de Castelló". Malgrat les dificultats generades per la pandèmia, el confinament i les restriccions a la mobilitat, Martí s'ha proposat complir l'objectiu d'haver visitat en l'equador del seu mandat totes i cadascuna de les localitats de la província.

Obres 135 Torre d'En Besora

Les visites en Torre d'En Besora, al costat de l'alcalde, David Vicente Segarra, han sigut a la piscina i el cementeri. En la primera, amb càrrec al Pla 135 de 2020 i amb un pressupost de 12.300 euros s'ha escomés el canvi del sistema de depuració d'aigües i s'han eliminat les fugides d'aigua existents en la piscina xicoteta, en nom de la sostenibilitat i la reducció de la despesa. També s'han col·locat unes noves escales que faciliten la immersió dels menors. A més, s'ha adquirit una lona tèrmica per a tapar la piscina principal a les nits, amb l'objectiu que l'endemà l'aigua no estiga excessivament freda.Pel que respecta al cementeri, s'efectuaran obres d'ampliació de nínxols, també amb càrrec al Pla 135 de 2020, per valor de 57.700 euros.

Obres 135 Vilar de Canes

Una vegada a Vilar de Canes, Martí i Huguet, al costat de l'alcalde José María Domínguez, han visitat les obres de remodelació efectuades al carrer Sagristia i el Carrer de Baix, amb càrrec al Pla 135 de 2020, una actuació pressupostada en 48.000 euros que ha consistit en la renovació de les voreres i la col·locació d'un nou paviment amb formigó imprés.L'estada ha finalitzat amb la visita a l'antic molí d'oli de la localitat, en el qual l'ajuntament està actuant per a transformar-lo en centre d'interpretació sobre les oliveres de la zona.

Nous fons

El president de la Diputació ha recordat que l'augment dels recursos transferits als ajuntaments és conseqüència de l'activació de nous fons que reforcen al Pla 135, com el de Cooperació Local, #ReactivemEmpreses, #ReactivemObres, el Pla Resistir o el Fons de Despoblació. Són fons vinculats #ReactivemCastelló per a 2021,"un pressupost històric i excepcional per a un moment històric i excepcional, que després de la incorporació de romanents aconsegueix la xifra de 183 milions d'euros".
Destacats