La Diputació impulsarà el turisme de Castelló a Fitur 2023

A la cita a Madrid acudiran el president José Martí i la diputada de Turisme, Virginia Martí, amb la finalitat de deixar patent el suport de la institució provincial al sector turístic

Guardar

jose marti en fitur
jose marti en fitur
La Diputació de Castelló assisteix, un any més, a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que, enguany, se celebra del 18 al 22 de gener amb l'objectiu de reforçar les propostes gastronòmiques, promocionar les proves esportives i festivals, així com donar a conèixer tota l'oferta turística de sol, platja i muntanya que ofereix la província. A més, el Patronat Provincial de Turisme presentarà un important projecte cicloturista que s'ha impulsat gràcies a una potent inversió europea.A la cita a Madrid acudiran el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, amb la finalitat de deixar patent el suport de la institució provincial al sector turístic. A més, 36 municipis comptaran amb expositor per a promocionar la seva oferta turística.José Martí ha defensat l'activitat turística com una "oportunitat" per a generar economia i desenvolupament "pel que creiem que el suport institucional és molt important". Referent a això, José Martí ha afegit que la política de promoció turística que impulsa la institució "aposta decididament pel turisme d'experiències, amb especial atenció a la difusió de la gastronomia, i al territori provincial com a gran escenari per a la pràctica de l'esport a l'aire lliure, especialment el ciclisme en les seves diferents modalitats, i sense oblidar el sol i la platja».Per la seua part, Virginia Martí ha destacat l'aposta pel cicloturisme com un projecte "transformador i sostenible", així com els esdeveniments esportius "perquè la idea és continuar defensant que Castelló és una província única per a la pràctica d'aquest esport, amb una dualitat costa-interior molt potent".

Gastronomia

La gastronomia serà un altre dels atractius de la proposta turística de la província a través del seu club de producte Castelló Ruta de Sabor, exhibicions culinàries, la participació de restaurants de la província i la promoció de productes autòctons. L'apartat gastronòmic comptarà a més amb el clar suport als establiments de la província amb una estrella Michelin, unit al reforç de la gastronomia innovadora i al turisme d'experiències.El Patronat Provincial de Turisme es convertirà a més en l'escenari per a agafar les propostes turístiques dels municipis de la província, que aprofitaran Fitur per a donar a conèixer les seves novetats per al present any.

Xifres

El sector turístic de la província de Castelló ha registrat un increment de visites en el primer semestre de l'any que evidencia la recuperació del sector després de la pandèmia. Segons les xifres recollides pel Patronat de Turisme, en l'acumulat de gener a agost de 2022 van visitar la província un total d'1.348.563 viatgers que van realitzar 5.840.741 pernoctacions. Respecte al mateix període de 2021 ha augmentat el nombre de viatgers un 42,96% i les pernoctacions un 44,06%.
Destacats